Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 5 years ago

By Vera

RADOŠ BAJIĆ O PRODAJI “SRPSKE KUĆE”: To je Božja kletva i velika sramota za Srbe u Čikagu!

Poznati srpski glumac, reditelj i producent Radoš Bajić, jedan od članova Muzeja “Svetog Save” u Čikagu, neprijatno je iznenađen vešću da se muzej prodaje.

Vest da su članovi Muzeja “Svetog Save” u Čikagu, predvođeni Upravom na čelu sa predsednikom Žikom Pavlovićem, doneli odluku da se Muzej proda, veoma je razočarala slavnog srpskog umetnika, koji je i sam član muzeja.

“Nisam bio obavešten. Postao sam član Muzeja kada sam bio u Čikagu i posetio taj muzej i kad sam video u kakvom je to rasulu i čuo kako se domaćini žale da nemaju finansijska sredstava da to održavaju. Rekli su mi da se finansiraju od članarine i tako sam i ja postao član. Bio sam član samo jedne godine, ali nisam objnavljao članarinu i sada ne znam ništa o tome”, rekao je Bajić za Serbian Times.

PRVI NA LISTI: radoš Bajić među članovima Muzeja “Sveti Sava” iz 2016.godine

Ako bih čuo da se zatvara neki srpski klub u Albaniji, to bi mi bilo logično, jer se tamo vrši velika presija na srpski živalj i pravoslavlje. Ali, ako se zatvara srpski klub zato što jadni Srbi, kojih ima 200.000 u Čikagu, ne mogu to da finansiraju, onda je u pitanju ozbiljna Božija kletva i velika sramota!

Radoš Bajić

Bajić smatra da je zatvaranje Muzeja velika sramota.

” Moja dužnost patriote i Srbina mi je nalagala da jednim simboličnim iznosom kroz članarinu pokažem svoj odnos prema potrebi da se Srbi sačuvaju i sačuvaju svoje nacionalno biće”, rekao je Bajić i dodao:

“Ako bih čuo da se zatvara neki srpski klub u Albaniji, to bi mi bilo logično, jer se tamo vrši velika presija na srpski živalj i pravoslavlje. Ali, ako se zatvara srpski klub zato što jadni Srbi, kojih ima 200.000 u Čikagu, ne mogu to da finansiraju, onda je ne znam šta da mislim. Onda je u pitanju ozbiljna Božija kletva i velika sramota!”.

Podsećanja radi, u intervjuu Serbian Timesu, Vesna Noble, sekretar i član uprave, priznala je kako su članovi Uprave Muzeja “Sveti Sava” iz Čikaga, uključujući nju, a predvođeni predsednikom Žikom Pavlovićem, pozajmljivali novac Muzeju sa zelenaškim kamatama od čak 10%.

U Muzeju, u narodu poznatijem kao Srpska kuća, po volji Uprave već 3,5 godine nije održana nijedna manifestacija, a novinarima Serbian Timesa je policijom priprećeno kada su najavili svoj dolazak na nedavno održanu godišnju Skupštinu.

Odluke te Skupštine, na kojoj je raspravljano o prodaji Srpske kuće, još nisu javno obelodanjene, što je zakonski prekršaj i što može biti element da se u celu priču uključi i javni tužilac, kao i FBI.

Tekst: Serbian Times Foto: Youtube printscreen

YOU MAY LIKE