Connect with us

sport

RADE I DANIJELA VEĆ DECENIJU SVUDA PRATE NOVAKA! Umalo ih izbacili sa Vimbldona zbog srpske zastave, evo kako je to bilo…

Published

on

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je u nedelju osvojio šesti Vimbldon i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju Gren slem trofeja (20).

Novak je na Centralnom terenu Vimbldona imao daleko manju podršku u odnosu na Matea Beretinija, ali su, iako malobrojniji, njegovi navijači bili veoma bučni, a kamera u direktnom TV prenosu je konstantno zumirala jednog koji je od glave do pete bio umotan u srpsku zastavu.

To je bio Rade Vejnović, rodom iz Novog Grada u Republici Srpskoj, koji je sa suprugom Danijelom, Hrvaticom iz Tuzle, posle mnogo peripetija, testova i karantina uspeo da dobije karte za finale Vimbldona i sa tribina iz sveg glasa navija za Novaka.

– Srećni smo i radosni! Mi već 10 godina pratimo Novaka gde god stignemo, kaže Rade uz osmeh.

PRATE NOVAKA U STOPU: Rade Vejnović i njegova supruga Danijela

O dešavanjima na Centralnom terenu legendarnog teniskog kompleksa, koji iduće godine proslavlja vek postojana Vejnović kaže:

– Bilo je nezaboravno. Prvo je Danijela zamalo zbrisala sa Tomom Kruzom, a onda su se Englezi bunili što galamim i dižem srspku zastavu. Nisu me srećom izbacili sa tribine (smeh). Vikao sam i na nemačkom… čim je Novak počeo da igra kako smo očekivali.

USPOMENA IZ VIMBLDONA: Posle polufinala palo je i poziranje ispod semafora

Rade ima i uspomenu sa Vimbldona.

UMALO IZBAČEN ZBOG SRPSKE ZASTAVE: Svi su primetili Radeta tokom TV prenosa finala

– Od Novaka sam dobio kapu sa potpisom. Neverovatan osećaj, možda može da se poredi sa onim kada nam se rodio sin. Nas dvoje planiramo i put na US open, ako bude moguće i dođemo do karata, završava Rade, koji sada sa porodicom živi u Nirnbergu.

O razlozima zašto je Novak bio najveći svih vremena i pre nego što je osvojio ovogodišnji Vimbldon u svojoj kolumni pisao je i glavni urednik portala Serbian Times Antonije Kovačević.

Izvor: Kurir / Nenad Kiš Foto: Privatna arhiva

Advertisement