Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 64%
Pressure: 30.08"Hg
UV index: 1
SatSunMon
73/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

“PUTOVANJE TITANOM BIO JE NJIHOV SAN”: Potresna ispovest žene pakistanskog milijardera stradalog u podmorici!(VIDEO)

Kristin Davud skupila je snage i podelila potresnu ispovest sa svetom o pogibiji supruga i sina u podmornici Titan.

Katastrofa koja se doogodila sa podmornicom Titan, ne prestaje da šokira svet, a sada se prvi put nakon nesreće oglasila majka tinejdžera Sulejmana Davuda, Kristin Davud, koji je sa svojim ocem Šahzadom Davudom krenuo, na kako su smatrali, “putovanje života”.

Porodica Davud ukrcala se na brod podmornice „Polar Prince“ na Dan očeva, 18. juna, nadajući se putovanju života. Kristin i 17-godišnja ćerka Alina bile su na brodu kada je stigla jeziva vest da je komunikacija sa podmornicom „Titan“ izgubljena.

Kristin je otkrila da je prvobitni plan bio da ona sa svojim suprugom krene u podvodnu avanturu, ali svoje mesto dala je sinu, jer je on “stvarno želeo da ide”.

Kristin kaže da je svu nadu o pronalasku muža i sina izgubila kada je prošlo 96 sati od zarona, jer je to ukazivalo na strašnu činjenicu – posada je ostala bez kiseonika.

„Imali smo puno nade, mislim da je to bila jedina stvar koja nas je izvukla iz svega“, rekla je ona.

Biznismen sa sedištem u Velikoj Britaniji Šahzada i Sulejman dve su od pet žrtava koje su poginule kada je podmornica Titan pretrpela „katastrofalnu imploziju“ na samo 500 metara od olupina Titanika.

Kristin je rekla da je ekspedicija do istorijske olupine bila planirana još 2020. godine, ali otkazana je zbog pandemije koronavirusa.

„Onda sam se povukla i svoje mesto dala Sulejmanu, jer je on zaista želeo da ide, a ja sam bila srećna što će se njihov san (Sulejmanov i Šahzadin) napokon ostvariti“, rekla je ona.

Želeo je da obori Ginisov rekord

Takođe je rekla kako je Sulejman u podmornicu poneo svoju rubikovu kocku, jer je hteo da obori svetski rekord. Uspevao je da je složi za 12 sekundi.

„Rekao je, rešiću rubikovu kocku 3.700 metara pod morem, kod Titanika“, ispričala je majka.

Ovaj student univerziteta u Glazgovu takođe je i napravio lego Titanika, od 10.000 delova.

Kristin je dodala da su se ona i ćerka zaklele da će pokušati da završe Rubikovu kocku u Sulejmanovu čast i da namerava da nastavi posao svog muža.

„Bio je uključen u toliko stvari, pomogao je velikom broju ljudi i mislim da Alina i ja zaista želimo da nastavimo to nasleđe i da mu na taj način odamo čast“, rekla je Kristin.

Kristin i Šahzada su se upoznali na fakultetu, kada ona nije znala ni reč engleskog.

Rekla je da je bio ljubitelj istorije i da je bio opsednut dokumentarcima.

Pored njenog muža i sina, u podmornici su poginuli i direktor kompanije „OceanGate“ Stokton Raš (61), britanski biznismen Hamiš Harding (58) i Pol-Henri Nargeolet (77), bivši ronilac francuske mornarice.

POVEZANE TEME:

UŽASNA SMRT PUTNIKA NA PODMORNICI TITAN: Evo kako izgleda implozija, i zašto do nje dolazi! (VIDEO)

POTVRĐENE NAJCRNJE SLUTNJE: Otkriveno pet glavnih delova Titana, tela stradalih putnika nisu pronađena!

KO SU PUTNICI NESTALE PODMORNICE? Francuski ronilac koji decenijama istražuje olupinu Titanika, biznismeni i milijarderi! (FOTO)

Izvor: Kurir
Foto: Printscreen YouTube /CBC News:The National

YOU MAY LIKE