Connect with us

Amerika

PUCNJAVE ŠIROM SAD: Troje ljudi ubijeno ispred crkve, na groblju ranjeno dvoje!

Published

on

Muškarac je pištoljem ubio dve žene na parkingu crkve u američkoj saveznoj državi Ajova, a zatim izvršio samoubistvo, dok su u drugoj pucnjavi ranjene dve osobe na groblju u Viskonsinu, prenosi Reuters.

Pucnjava u Ajovi dogodila se u četvrtak, ispred Kornerston crkve dok je trajala služba, a kada su policajci stigli na lice mesta pronašli su troje mrtvih, saopštili su iz šerifove kancelarije.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dve osobe na groblju u Viskonsinu, kada je napadač ispalio više hitaca prema ljudima koji su su prisustvovali sahrani, saopštila je policija.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu, zadobivši teže povrede, saopštio je zvaničnik policije uz napomenu da je još traga za napadačem.

SAD su poslednjih nedelja potrešene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 Afroamerikanaca u severnom dijelu Njujorka, 19 dece i dvoje nastavnika u Teksasu, i dva lekara, recepcioner i pacijent u Oklahomi.

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je Kongres da zabrani jurišno oružje, pooštri procedure za izdavanje dozovola i primeni druge mere kontrole naoružanja kako bi se rešio problem masovnih pucnjava, navodi Reuters.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pixabay

Advertisement