Chicago
72°
Partly Cloudy
6:41 am6:43 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 11mph NE
Humidity: 75%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 1
TueWedThu
72/63°F
66/63°F
66/59°F

Published 1 month ago

By Serbian Times

PUBLIKA ODUŠEVLJENA BJELINIM FILMOM: “Čuvari formule” dobli gromoglasne ovacije na Sarajevo Film Festivalu!

Spektakularna premijera filma “Čuvari formule” Dragana Bjelogrlića održana je sinoć na Sarajevo film festivalu uz gromoglasne ovacije i aplauze mnogobrojne publike, a utisci ne jenjavaju ni danas, prenosi Nova it Sarajeva.

Crveni tepih ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu bio je sinoć dupke pun ekipom ovog ostvarenja na čelu sa Bjelogrlićem i Radivojem Rašom Bukvićem, koji su na festival stigli sa glumcima Aleksisom Manentijem, Olivijeom Bartelemijem, Jovanom Jovanovićem, Alisom Radaković, Ognjenom Mićovićem, Majom Čampar…

Čuvari formule” iza kojih stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media opravdali su očekivanja sarajevske publike koja je uzbuđeno dočekala ostvarenje nakon što je na prestižnom festivalu u Lokarnu osvojilo čak dve važne nagrade.

U ovom filmu, za koji je vladalo danima unazad ogromno interesovanje u Sarajevu, Bjelogrlić donosi istinitu storiju o tome kako, usred hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat predvođen profesorom Dragoslavom Popovićem.

Ali, desi se, nažalost, da bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu. Francuski doktorski tim na čelu s profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i dani odbrojani.

Iako je Mate ceo život posvetio borbi protiv nuklearnog naoružanja i duboko prezire projekat na kojem su radili jugoslovenski naučnici, predlaže da se prvi put u istoriji izvede intervencija zamene koštane srži ozračenih pacijenata.

Eksperiment nad živim ljudima, ili istinska pomoć – pitaju se izmučeni jugoslovenski naučnici.

POVEZANE TEME:

“MAESTRALNO OSTVARENJE BJELOGRLIĆA”: Čuveni američki magazin objavio neverovatnu kritiku “Čuvara formule”!

APSOLUTNI TRIJUMF BJELOGRLIĆEVOG NOVOG OSTVARENJA: Film “Čuvari formule” osvojio dve nagrade na festivalu u Lokarnu!

SVI U SEBI NOSIMO LEK: Zvezde Bjelinog filma ‘Čuvari formule’ donirali matične ćelije za lečenje!

Izvor: Nova.rs
Foto: Nova.rs

YOU MAY LIKE