Chicago
61°
Fair
6:40 am6:45 pm CDT
Feels like: 61°F
Wind: 8mph ESE
Humidity: 85%
Pressure: 30.01"Hg
UV index: 0
MonTueWed
72/63°F
70/61°F
66/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PRVI SUSRET DEČAKA UBICE SA MAJKOM: Posle dva i po meseca se videli na psihijatrijskoj klinici!

Dečak ubica koji je počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, kada je 3. maja iz dva očeva pištolja ubio devetoro vršnjaka i čuvara, bio je mrtav hladan kada je juče pred saslušanje posle dva i po meseca video majku! Kako izvor Kurira otkriva iako se očekivalo da dečaka, koji je odvojen od porodice i boravi pod stalnim nadzorom u psihijatrijskoj ustanovi, susret sa najbližima slomi, to se nije dogodilo.

-Inicijalni razlog susreta je bilo to što je majka kao startelj morala da prisustvuje saslušanju trinestogodišnjaka, koji je davao iskaz u istrazi protiv oca. Kada je ušla u prostoriju, majka ga je zagrlila, ali je dečak ostao prilično hladan. Delovalo je kao da su stranci i da se ne radi o majci i detetu – opisuje izvor kako je protekao prvi trenutak susreta.

Naš sagovornik otkriva da su svi prisutni ostali šokirani jer je na isti način proteklo i saslušanje, koje je trajalo nešto duže od četiri sata.

-Kada je počelo ispitivanje, koje se odvijao preko video konferencijske veze koja je uspostavljena između klinike i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu delovao je malo uznemireno, ali se onda u trenutku sabrao i bio potpuno smiren i staložen – objašnjava naš sagovornik.

On dodaje, da je dečak ubica u jednom trenutku, zaista rekao da se kaje i da mu je žao zbog zločina koji je počinio.

-Svima koji su bili prisutni jasno je da kajanje nije bilo iskreno. Delovalo je da to kaže samo zbog toga što to tako treba, bez bilo kakve iskrene emocije. Odgovori koje je davao više priliče nekome ko je daleko stariji od njega, nema sumnje da je reč o detetu koje je manipulator, svesno svega pa čak i toga kakvi odgovori treba da se daju na određena pitanja – opisuje naš sagovornik u kakvoj je atmosferi proteklo saslušanje.

Tokom ispitivanja masovonog ubice, pored njega je sedela majka.

-Ni ona nije delovala kao neko ko je potrešen zbog toga što je deset života ugašeno i što je zločin kakav se ne pamti počino njen sin iz oružja koje je suprug čuvao u kući. Bez emocije je sedela i slušala – dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu oca dečaka sumnjiči se da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti. On se tereti da oružje za koje je imao dozvolu nije adekvatno obezbedio tako da maloletni sin ne može da dođe do njega, ali i da je dete vodio u streljanu i učio ga da puca iako je imao samo 13 godina.

Učenik koji je ubio svoje vršnjake juče je, podsetimo, saslušan kao svedok u istrazi protiv oca koji je u pritvoru i koji nije prisustvovao saslušanju, iako je imao zakonsku mogućnost.

POVEZANE TEME:

4 SATA ODGOVARAO NA PITANJA: Dečak ubica iz Ribnikara otkrio kako je došao do oružja za masakr!

TUŽILAŠTVO O SASLUŠANJU DEČAKA UBICE: Da li će Kostino svedočenje oterati njegovog oca na dugogodišnju robiju!

OTAC UBIJENE DEVOJČICE: Deci u školi puštana narodna muzika, a terapeut ih “povezivao sa dušama mrtvih drugara” (VIDEO)

Izvor: Kurir
Foto: Petar Aleksić/Privatna arhiva

YOU MAY LIKE