Chicago
72°
Mostly Cloudy
6:36 am6:50 pm CDT
Feels like: 72°F
Wind: 1mph WNW
Humidity: 67%
Pressure: 30.2"Hg
UV index: 3
FriSatSun
75/63°F
72/59°F
70/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

“NISAM VIŠE ZAPOSLEN,ALI…”: Otvoreno pismo Jovana Memedovića nakon otkaza na RTS-u!

Voditelj Jovan Memedović u jeku je medijske pažnje zbog otkaza koji je dao na RTS, posle 30 godina rada na pomenutoj televiziji.

U otvorenom pismu naš poznati novinar detaljno je opisao njihovu saradnju.

-U sred sam snimanja nove sezone “Potere”, a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda “Sasvim prirodno”, koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem. Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada – napisao je Jovan pa dodao:

-Nisam više zaposlen na RTSu, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni “Etički kodeks” koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija “Sasvim prirodno” se ne može raditi u proizvodnji RTSa (objasniću zašto), a procenjeno je i da “Potera” ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTSu – objasnio je Memedović, a celo saopštenje pročitajte u objavi ispod.

PROČITAJTE VIŠE:

PRVI PUT U 40 GODINA: Američki vojnik namerno prebegao u Severnu Koreju, nova glavobolja za SAD!

ONA JE SUPER MAMA: Doktorirala na Oksfordu, u Srbiji vozi traktor i ima važnu poruku za roditelje! (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE NASA: Ovo će biti najhladnije leto do kraja naših života! (VIDEO)

Izvor: Telegraf
Foto: Printscreen RTS

YOU MAY LIKE