Connect with us

Srbija

PROTEST U BEOGRADU, TRAŽI SE UKIDANJE RIALITIJA: Danas predaja 60.000 potpisa Ani Brnabić

Published

on

Građani su masovno hapšeni zbog nepoštovanja mjera, a očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije Hepi i Pink u kojima je tokom pandemije bilo novih ulazaka učesnika u rijaliti programe, ocjenjuje Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti najavilo je da će danas, uz performans ispred Vlade Srbije, predati peticiju sa 60.000 potpisa građana za zabranu rijaliti programa u toku vanrednog stanja.

Peticijom se traži zabrana snimanja rijaliti programa u skladu sa važećim propisima i obaveza da televizije sa nacionalnom frekvencijom dnevno od 8.00 do 22.00 emituju minimum jedan sat naučno-obrazovnog programa, po jedan sat kulturno-umjetničkog i dokumentarnog programa, a po pola sata programa za djecu i za maloljetnike“, saopštilo je udruženje.

Ocijenili su da je u toku vanrednog stanja zabrana okupljanja važila za Skupštinu Srbije, novinarima je bila uskraćena mogućnost direktnog postavljanja pitanja, građani su masovno hapšeni zbog nepoštovanja mjera, a očigledno je da zabrana nije važila jedino za televizije Hepi i Pink u kojima je tokom pandemije bilo novih ulazaka učesnika u rijaliti programe.

Izvor: Vijesti.me Foto: Youtube

Advertisement