Chicago, IL
66°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 48%
Pressure: 30"Hg
UV index: 8
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
64°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 66°F
75°F / 57°F
77°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 4 years ago

By Antonije Kovačević

ČUDOTVORNI LEK SA PLANINE ZLATAR: Nebojša izlečio suprugu, pa počeo da proizvodi sok od pšenice (FOTO)

Kako sprečiti i izlečiti najteže bolesti, pitanje je koje svakodnevno postavljamo. Pored medicinskih, često se koriste i brojna alternativna sredstva, a sok od pšenične trave nadaleko je čuven po svojim lekovitim svojstvima.

U njegovu korisnost  na ličnom primeru uverio se i Nebojša Hadžimurtezić iz Čačka, koji je zbog supruge obolele od multipleskleroze, ovo zeleno zlato, kako ga još zovu, počeo i da proizvodi.

“Pokušavali smo  mojoj ženi da pomognemo na sve načine. Probali smo razna sredstva, pa čak i jaja od japanskih prepelica međutim njeno stanje se nije poboljšavalo. Onda sam otkrio sok od pšenične trave koji se već posle mesec dana pokazao kao odličan, pa smo zet  Ivan i ja rešili da krenemo u njegovu proizvodnju. To je bilo pre sedam godina. Od tog dana svi ga u kući koristimo od najstarijih do najmlađih članova i od tad niko od nas više ne zna ni šta su virisi, kijavica ili grip”, priča Nebojša.

SOK SPASAO SUPRUGU: Nebojša Hadžimurtezić

Prilikom proizvodnje bira se samo organska pšenica, a u Čačak ona stiže isključivo sa planine Zlatar. U danu kad je nutritivna vrednost ove žitarice najveća, pristupa se hladnom ceđenju i dobijanju ove delotvorne namirnice. Ivan Radović, koji sa svojim tastom proizvodi sok od pšenične trave, ističe u čemu je u poenta.

BOGATA VITAMINIMA, MINERALIMA, AMINOKISELINAMA: Pšenica sa Zlatara

“U pitanju je sastav pšenične trave koji je toliko dobar da nema osobe kojoj ne može da pomogne, nezavisno da li je bolesna ili zdrava u nekom segmentu života će unaprediti zdravlje. Vitamini, minerali, aminokiseline.. sve se to nalazi u soku pšenične trave, ali ono osnovno jeste 70 posto hlorofila koji u tom nivou može da preporodi svako telo”, naglašava Radović.

Nakon ceđenja sok se u zaleđenom stanju distribuira do korisnika, proizvođači kažu da ga je najbolje koristiti ujutru, što se kaže, na prazan želudac.

TAJNA JE U HLOROFILU: Nebojša koristi samo organsku pšenicu

Sok od pšenične trave u praksi se pokazao kao odličan način za podizanje imuniteta, ali i fenomenalna preventiva brojnih bolesti, a pozitivno utiče i na smanjenje tumor markera.

Međutim, ono što je privuklo pažnju pre nekoliko godina jeste činjenica da sprečava i usporava sede vlasi u kosi.

Izvor/Foto: RINA

YOU MAY LIKE