Chicago
36°
Ведро
6:57 am4:20 pm CST
Осећај: 28°F
Ветар: 9mph S
Влажност: 74%
Притисак: 29.86"Hg
УВ индекс: 0
ПетСубНед
43/39°F
43/37°F
41/32°F

Published 2 godine ranije

By admin

PROTEST KAMIONDŽIJA U KANADI: Srbi okrenuli prase i nahranili demonstrante! (VIDEO)

Nakon šest dana provedenih u putovanju preko Кanade, konvoj demonstranata protiv obavezne vakcinacije za kamiondžije koji putuju u Sjedinjene Države stigao je u Otavu, a organiyatori protesta izneli su brojne zahteve.

Takozvani “Кonvoj slobode”, koji se sastoji iz kamiona i privatnih vozila, krenuo je iz Britanske Кolumbije ka glavnom gradu, a proteklih dana konvoju su se pridružile i druge, manje grupe sa juga i istoka Otave, kao i samog regiona glavnog grada.

Pokret je privukao ljude koji se protive svim ograničenjima pandemije, kao i one koji žele da premijer Džastin Trudo podnese ostavku.

Policija je ranije saopštila da demonstranti u prestonicu “dolaze u osam različitih tokova”.

„Demonstracije ovog vikenda biće jedinstvene, fluidne, rizične i velike”, rekao je šef Policijske službe Otave Piter Sloli.

Ulice oko Parlamenta bile su zakrčene automobilima i kamionima, od kojih je većina nosila zastave ili znakove protiv kovid mera.

Među demonstrantima bilo je i ljudi sa naših prostora, što možete videti na snimku ispod.

Nije bez presedana da kamioni ili poljoprivredne mašine blokiraju puteve oko zgrade kanadskog parlamenta. Slično se dogodilo i 2019. godine, kada je konvoj koji je protestovao zbog ograničenja naftovoda ušao u grad i zakrčio saobraćaj.

Organizatori protesta su tokom vožnje ka Otavi prikupili oko 8 miliona kanadskih dolara, ili 6,3 miliona američkih dolara, putem veb sajta GoFundMe.

Dobar deo sredstava već je iskorišćen “jasan plan koji se koriste za pokrivanje troškova goriva učesnika“, navodi GoFundMe u mejlu.

Кonvoj je privukao pažnju nekoliko poznatih kritičara ograničenja Covid-a u Sjedinjenim Državama, uključujući Ilona Maska, Donalda Trampa mlađeg i Džoa Rogana, koji su podržavali demonstrante na društvenim mrežama i u emisijama.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: The New York Times
Foto: Printscreen Twitter @aginnt

YOU MAY LIKE