Chicago, IL
73°
Sunny
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 11mph WNW
Humidity: 40%
Pressure: 29.71"Hg
UV index: 5
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
75°F
73°F
68°F
64°F
63°F
MonTueWedThuFri
63°F / 50°F
66°F / 59°F
68°F / 50°F
57°F / 46°F
55°F / 43°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PRONAĐENO JOŠ JEDNO NALAZIŠTE ZLATA U SRBIJI: Jedno od sto najvećih nalazišta u celom svetu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je večeras na konferenciji za novinare da je, pored lokaliteta Čoka Rakita kod Žagubice, pronađeno još jedno mesto sa još više zlata nego na tom lokalitetu.

„Da ne govorimo sada gde je, svi će se sjatiti. Kako se sazna skoči cena svega puta 10, puta 50. Prema privm izveštajima, to je jedno od prvih 100 nalazišta zlata u celom svetu“, rekao je predsednik Srbije na konferenciji u Predsedništvu Srbije.

Podsetimo, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović potvrdila je nedavno da je na lokalitetu Čoka Rakita pronađeno bogato ležište zlata, čije su preliminarno određene dimenzije 500m x 250m x 80m.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Čoka Rakita se nalazi u opštini Žagubica, oko tri kilometra jugoistočno od Projekta zlata Timok.

Preliminarni rezultati tehnoloških ispitivanja pokazuju i da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, sa ukupnim iskorišćenjem zlata većim od 93 odsto.

„Potencijalne rezerve značajne su sa aspekta količine rude, sadržaja zlata, što u perspektivi može biti od velikog značaja za ekonomiju cele zemlje, posebno za region istočne Srbije. Ono što treba napomenuti, jeste da je projekat u fazi istraživanja, da je potrebno kroz nova istraživanja potvrditi ove dobre rezultate, a nakon toga izraditi elaborat kojim će se izvršiti verifikacija resursa i rezervi“, poručila je ministarka Đedović.

POVEZANE TEME:

NOVAK NIKAD OŠTRIJI: Samo se u moju povredu sumnja, a drugi su žrtve, padaće mnoge maske!

EU ODOBRILA INSEKTE ZA LJUDSKU KONZUMACIJA: Grickalice, umaci, pivo i čokolada od cvrčka i praškaste larve crva!

PREDSEDNIK SRBIJE OBRATIO SE JAVNOSTI: “Došla je petorka i rekla da moramo prihvatiti plan, ako ne prihvatimo suočićemo se sa tri stvari!”

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE