Chicago, IL
63°
Partly Cloudy
6:30 am5:36 pm CST
Feels like: 61°F
Wind: 12mph S
Humidity: 37%
Pressure: 29.55"Hg
UV index: 0
9 pm10 pm11 pm12 am1 am
61°F
61°F
57°F
55°F
55°F
TueWedThuFriSat
68°F / 27°F
34°F / 21°F
48°F / 32°F
48°F / 37°F
61°F / 48°F

Published 2 years ago

By admin

PROJEKAT OD NACIONALNOG ZNAČAJA: SANU podržao snimanje dokumentarne serije ‘Srpsko kolo’! (VIDEO)

Dokumentarni serijal “Srpsko kolo” prepoznat je od strane Srpske Akademije nauka i umetnosti kao projekat od nacionalnog značaja i interesa, tako da će SANU podržati ovaj projekat kao strateški partner.

Pored SANU, značaj dokumentarnog serijala SRPSKO KOLO prepoznali su i Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ansambl Kolo, Etnografski muzej Beograd, Turistička Organizacija Srbije i Serb National Federation, Pitsburg, USA.

Optimistic film u narednom periodu nastavlja snimanje serijala u Nišu i Zaječaru, a zatim slede snimanja i u ostalim gradovima od Subotice preko Novog Sada, Zrenjanina, Užica, Čačka, Kruševca, Vranja i drugih , do Gračanice, Severne Mitrovice i Prizrena.

Nakon velikog uspeha koji je ostvario dokumentarni film Teslin Narod koji se kvalifikovao za Nominaciju za Oskara za dugometražni dokumentarni film 2020, novi dokumentarni film i serijal “Srpsko kolo” donosi takođe visoku pozitivnu vibraciju.

“Kolo je folklorna igra koja simbolizuje sreću i poznata je kao takav simbol svuda u svetu. Srpsko kolo je postalo deo UNESKO-ve nematerijalne baštine 2017. godine. Dokumentarni film serijal KOLO govori o značaju kola, njegovom poreklu, lepoti i specifičnostima. Ovo je priča o tradiciji i identitetu srpskog naroda, o negovanju sreće kroz igru. Ako ne znamo ko smo i odakle smo, ne možemo ni znati kuda putujemo”, navodi se u saopštenju produkcijske kuće Optimistic Film.

Pogledajte premijerno trejler za dokumentarni serijal “Srpsko kolo”:

Izvršni producenti: Mikan Velinović, Đorđe Jovičić, Borislav Jovičin
Stručni saradnici: Vladimir Dekić, Tijana Čolak-Antić Popović, Miloš Rastović, Zdravko Ranisavljević Vladan Životić
Scenario: Željko Mirković, Nikola Nešković, Reditelj i producent: Željko Mirković
Produkcijski partneri: Srpska Akdamedija Nauka i Umetnosti (SANU), Ansambl Kolo, Etnografski muzej Beograd, Serb National Federation (SNF), Turistička organizacija Srbije.
Produkcija: Optimistic film

Podržano od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Serbian Times
Foto: Aleksandar Jovičić

YOU MAY LIKE