Connect with us

događaji

PROFESOR ISTORIJE U ULOZI AMBASADORA: Petar iz Bajine Bašte predstaviće Srbiju na obeležavanju Dana pobede u Moskvi

Published

on

Petar Čolić će biti jedan od 200 Ambasadora pobede iz celog sveta na manifestaciji povodom 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Evropi koja je trebalo da bude održana 09. maja na Crvenom trgu u Moskvi, ali će zbog novonostale situacije biti odložena za novembar

Na obeležavanju 75. Godišnjice pobede nad fašizmom, koje će biti održano u Rusiji ove godine, Srbiju će predstavljati profesor istorije u bajinobaštanskoj gimnaziji, Petar Čolić i on će biti jedan od 200 Ambasadora pobede iz celog sveta.

„Smatram da mi je ukazana velika čast što ću biti u prilici da učestvujem na obeležavanju tako velikog jubileja, kao jedini učesnik iz Srbije. Nadam se da ću i svoju državu i svoj rodni grad predstaviti u najboljem svetlu. Kao profesor istorije fasciniran sam antifašističkom borbom i trudim se i da svojim đacima prenesem znanja vezana za taj period naše istorije“, rekao je Petar za RINU.

Kao profesor istorije fasciniran sam antifašističkom borbom i trudim se i da svojim đacima prenesem znanja vezana za taj period naše istorije

Petar je diplomirao  na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a da se prijavi na ovaj konkurs najviše je zaslužna profesorka ruskog jezika iz Bajine Bašte, Olgica Filipović.

„ Na konkurs se prijavio veliki broj učesnika iz 28 zemalja sveta. Bilo je neophodno ozbiljno i studiozno pristupiti konkursu. Rađene su brojne ankete, ali imao sam i video intervju. To što sam istoričar po zanimanju nije bilo presudno, ali je sigurno bilo bitno kad su donosili odluku da baš ja budem volonter pobede iz Srbije“, rekao je ovaj Bajinobaštanin.

To što sam istoričar po zanimanju nije bilo presudno, ali je sigurno bilo bitno kad su donosili odluku da baš ja budem volonter pobede iz Srbije

Obeležavanje 75. godišnjice pobede nad fašizmom u Evropi trebalo je da bude održano 09. Maja na Crvenom trgu u Moskvi, međutim zbog novonostale situacije odloženo je za novembar.

IZVOR: Rina FOTO: Rina

Advertisement