Chicago
45°
Магла
6:58 am4:20 pm CST
Осећај: 39°F
Ветар: 10mph NE
Влажност: 84%
Притисак: 29.88"Hg
УВ индекс: 0
СубНедПон
45/39°F
43/34°F
43/34°F

Published 1 godina ranije

By admin

PROCURIO STRAŠAN SNIMAK: Policajci u hodniku slušali kako napadač ubija decu, roditelji besni! (VIDEO)

Pojavio se snimak reakcije policije Uvaldea u Teksasu na pucnjavu u osnovnoj školi Rob u kojoj je naoružani napadač 24. maja brutalno ubio 19 učenika i dve učiteljice.

Na snimku se vidi kako napadač Salvador Ramos (18) luta hodnicima škole noseći oružje, dok jedna učiteljica zove pomoć. Zatim je ušao u dve učionice i pucao dva i po minuta ispalivši 100 metaka.

Na snimku se vidi kako kolege policajci zadržavaju šerifovog zamenika Feliksa Rubija u hodniku nedaleko od mesta gdje je ubijena njegova ćerka Leksi (10). Prvi policajci su došli tri minuta kasnije, ali su se brzo povukli, a jedan je viđen kako proverava mobilni telefon, prenosi Daily Mail.

Ništa nije preduzeto sve dok agenti granične patrole nisu došli na lice mesta i ušli u učionice ubivši Ramosa.

Snimak procurio u lokalne medije

Na snimku koji je utorak procurio u lokalne medije vidi se kako Ramos dolazi do škole, pucajući na dva civila, a onda kako ulazi unutra. Na ekranu se vidi mali dečak koji se pojavljuje iza ugla, a onda beži kada ugleda napadača.

Kasnije se vidi kako naoružana policija upada u zgradu i ide hodnikom pre nego što kreće da beži nazad. Procureli snimci pokazuju da su policajci stajali u hodniku 77 minuta, proveravali svoje telefone i bežali od pucnjave dok je Ramos ubijao decu u učionicama.

Kako pišu američki mediji, ovo je najnovija sramota za lokalnu policiju Uvaldea, koji su posle masakra hvaljeni kao heroji, pre nego što su procurili detalji o njihovim postupcima.

Na videu je prikazano i kako policajci zadržavaju zamenika šerifa Rubija nedaleko od mesta gde mu je ubijena ćerka. Rubio samo bespomoćno gleda, plače i gestikuliše.

Roditelji i rođaci besni

Kako se navodi, ubica Ramos je ušao u školu u 11.33 pre podne, a ubijen je u 12.50. Zaustavljen je tek kada su agenti granične patrole ušli u zgradu i pucali na njega.

Besni roditelji i rođaci ubijenih učenika i dvoje nastavnika zahtevaju da znaju zašto napadač nije mogao ranije da bude zaustavljen, dok su policajci boravili u hodniku. Roditelji su takođe besni i zbog objavljivanja snimka napada bez konsultacije sa rodbinom žrtava.

Punih 19 minuta nakon što su se pojavili prvi policajci na licu mesta, stiglo je pojačanje dok su policajci sa dugim puškama i taktičkom opremom ostali na sigurnoj udaljenosti u hodniku. Nešto više od pola sata, još oficira u punoj opremi se gomilalo u hodniku ali nisu pokušali da zaustave Ramosa.

Posle više od pola sata, drugi policajci su viđeni kako ulaze u zgradu sa puškama i štitovima uperenim u učionice u kojima se krio Ramos. Tada su konačno upali unutra i ubili ga.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Associated Press

YOU MAY LIKE