Chicago, IL
55°
Cloudy
6:31 am5:35 pm CST
Feels like: 55°F
Wind: 4mph SW
Humidity: 40%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 0
8 pm9 pm10 pm11 pm12 am
52°F
50°F
45°F
43°F
41°F
MonTueWedThuFri
63°F / 54°F
66°F / 28°F
34°F / 23°F
46°F / 32°F
54°F / 39°F

Published 1 year ago

By Antonije Kovačević

PROBOJ NA AMERIČKO TRŽIŠTE: Srpske kompanije prvi put na Sajmu robnih marki u Čikagu!

Međunarodni sajam robnih marki PLMA Čikago, nakon tri godine pauze, otvoriće vrata izlagačima i posetiocima od 13. do 15. novembra. Na Nacionalnom štandu Srbije predstaviće se 18 naših kompanija iz sektora prehrambene industrije.

Ovo je prvi put da srpske kompanije u organizaciji Razvojne agencije Srbije (RAS) i Privredne komore Srbije (PKS) izlažu na ovoj prestižnoj svetskoj smotri, a u Kongresnom centru Donald  Stefens (Donald E. Stephens) u Čikagu očekuje se učešće više od 1.400 kompanija izlagača. PLMA je odlična prilika da se naše firme na jednom mestu povežu sa vodećim kupcima na tržištu Amerike.

Na Nacionalnom štandu Srbije, površine 180 m²,  u hali za prehrambene proizvode, predstaviće se 18 srskih kompanija i to: „Packom International“,Beograd; „PIK Bečej“, „Laki“, Arilje, Master Fruits“, Beograd, „Jaffa Crvenka“, „ITN Group“, Beograd, “Agranela“, Valjevo, „Budimka“, Požega, „ColdPressok“, Beograd, „Damar Confir“, Beograd, „Tisacoop“, Kanjiža, „Umprom“, Stara Pazova, „Zdravo Organic“, Selenča, „Deus Crispbread“, Beograd, „Sirogojno Company“, „Mirax Agrar“, Beograd, „Tartufi SR“, Beograd, „GMP Jarmenovci“. 

Očekuje se da će široka ponuda srpskih proizvoda od smrznutog voća i povrća, preko džemova, voćnih namaza i sokova, do slatkiša i proizvoda od tartufa privući veliki broj posetilaca, poslovnih partnera, kao i predstavnika trgovinskih lanaca. 

Na sajmu PLMA Čikago biće predstavljeno preko 20 nacionalnih paviljona sa više od 300 međunarodnih izlagača. Pored Srbije, predstaviće se i Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Čile, Kina, Kolumbija, Danska, Francuska, Grčka, Gvatemala, Izrael, Italija, Jordan, Peru, Južna Koreja, Španija, Tajland i Turska.  

Sajam  je podeljen u dve celine jedna je posvećena izlagačima neprehrambenih proizvoda zdravlju, lepoti i kućnim potrepštinama, a druga prehrambenim proizvodima.

Izvor: RAS Foto: PLMA

YOU MAY LIKE