Chicago
66°
Fair
5:17 am8:19 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 77%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
79/59°F
73/57°F
77/59°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PRINCEZA SVEČANO PRESEKLA VRPCU: Danica Karađorđević postala zaštitnica fudbalerki Kraljice Marije! (FOTO)

Ženski fudbalski klub „Kraljica Marija“ dobio je nove prostorije na korišćenje u Zanatsko-poslovnom centru u Novom Selu, koje je svečano otvorila princeza Danica Karađorđević, pokroviteljka kluba u pratnji svog supruga Princa Naslednika Filipa i sina Princa Stefana.

Žensko fudbalsko udruženje „Kraljica Marija“ osnovano je 1. avgusta 2019. u Novom Selu. Ideju o formiranju ŽFK „Kraljica Marija“ sa velikom zadovoljstvom je podržala Princeza Danica Karađorđević, prihvatila se pokroviteljstva i postala Visoka zaštitinica ovog kluba.

”Jako sam zadovoljna prelepim prostorijama koje je klub dobio. Devojčice će imati prostor gde će se okupljati pre utakmice, a i nakon utakmice imaće gde da se odmore. Imaće prostor u kome će moći da se druže, jer pre svega sport i timski rad zahtevaju druženje, pripremanje i van terena, a na terenu su devojke svakako sjajne. Vrednosti koje klub zastupa su da svi budu jedna zajednica koja se poštuje. Ostvarenjem ovog projekta dobili smo prostor gde će svako moći dati svoj doprinos kada su humanitarne akcije u pitanju, za različite projekte, kao što je danas donatorska utakmica za izgradnju Hrama Svetog Simona monaha – Kralja Stefana Prvovenčanog u Novom Selu. Pored fudbala kojim se bave, devojčice će uvek imati na umu da se bore i za viši cilj, a to je svakako različiti vid humanitarne aktivnosti” istakla je pokroviteljka kluba Princeza Danica Karađorđević.

Dobrodošlicu gostima uputio je predsednik kluba Mario Majstorović koji je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što može da pozdravi Njihova Kraljevska Visočanstva, Princa Naslednika Filipa i Princezu Danicu Karađorđević, kao i Princa Stefana.

„Hvala vam što podržavate naš klub od početka i što ste uz nas, to sigurno znači da smo ispunili vaša očekivanja. Ovaj prostor je pre svega namenjen devojčicama, i biće korišćen isključivo u svrhe kluba. Napravili smo jednu toplu atmosferu gde će devojčice moći ugodno da se osećaju i da uživaju“, rekao je Mario Majstorović.

Namera je da se deca kroz sport, takmičenja, turnire i raznovrsne manifestacije okupljaju pod ovim krovom, gde će, kroz druženje razvijati sportski i viteški duh, upoznavati vrednosti našeg naroda i razvijati poštovanje prema prošlosti i tradiciji, učiti iz nje kako bi izgradili čvrst identitet kao temelj na kome će graditi sigurniju i bolju budućnost.

PROČITAJTE VIŠE:

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: Jugoslavija nije bila ideja mog dede, već čitave srpske elite!

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA PODRŽALI: Stop iskopavanju litijuma i bora u Srbiji! (FOTO)

KARAĐORĐEVIĆI TRAŽE ZAŠTITU NASLEĐA: Spasimo Krunsku ulicu od bezobzirnih investitora!

Izvor: Nova
Foto: Printscreen Twitter @PrincFilip1

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)