Chicago, IL
37°
Sunny
6:01 am7:37 pm CDT
Feels like: 28°F
Wind: 12mph W
Humidity: 53%
Pressure: 30.24"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
39°F
43°F
43°F
45°F
46°F
SunMonTueWedThu
61°F / 41°F
66°F / 52°F
61°F / 41°F
48°F / 37°F
55°F / 46°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PRINC HARI NAPISAO DA JE UBIO 25 TALIBANA: Ovi mu žestoko uzvratili!

Talibanska vlada kritikovala je princa Harija nakon što je u svojim memoarima napisao da je za vreme vojne službe u Afganistanu ubio 25 ljudi, koje je opisao kao “šahovske figure uklonjene s ploče”.

Harijevi memoari “Spare” u Španiji su pušteni u prodaju nekoliko dana pre globalnog predstavljanja, koje je predviđeno za 10. januar.

Otkrivaju svu dubinu razdora između princa i njegovog brata, prestolonaslednika Vilijama, kao i razne druge pikantne pojedinosti, poput informacija o tome da je konzumirao drogu i kako je izgubio nevinost.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

U jednom delu knjige 38-godišnjak opisuje svoja dva boravka u Afganistanu. Prvi put je onde bio u funkciji kontrolora vazdušnog saobraćaja 2007./08. i ponovno 2012., kad je bio kopilot u helikopterima Apache. Piše o broju ljudi koje je tada ubio. “Nije to statistika koja me ispunjava ponosom, ali ne mogu reći ni da me posramljuje”, napisao je Hari, prema španskoj verziji knjige.

“Kad sam se našao u žaru borbe, nisam razmišljao o ljudima, već sam ih zamišljao kao šahovske figure koje su uklonjene s ploče, kao loše ljude prije nego što im je data mogućnost da ubiju dobre ljude.”

Predstavnik za medije afganistanskog ministarstva vanjskih poslova, pod vođstvom talibana, Abdul Kahar Balkhi kritikovao je Harijeve komentare. “Zapadnjačka okupacija Afganistana zaista je odvratan trenutak u ljudskoj istoriji, a komentari princa Harija su traume koju su Afganistanci proživljavali dok su okupacijske snage ubijale nedužne ljude bez ikakve odgovornosti”, kazao je.

POVEZANE TEME:

BREGA O VEROISPOVEST SVOJIH ĆERKI: Ne znam više ni šta slave!

ROĐENA 1907. GODINE: Preminula najstarija Amerikanka!

EKSTREMNA OLUJA POGODILA KALIFORNIJU: Beba stradala u apokaliptičnom nevremenu! (VIDEO)

Izvor: Index.hr
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE