Connect with us

Srbija

PRINC FILIP SE VRAĆA U DOMOVINU: “Biće to prvi put u istoriji da u Srbiji istovremeno žive tri generacije Karađorđevića. Znam da o mom ocu ne mislite sve najbolje, ali to je njegovo delo”

Published

on

“Dočekao je moj otac i da mu se unuk rodi u Beogradu i tako postao prvi Karađorđević koji je dočekao da vidi svoje unuče. Uskoro će moj otac dočekati i da mu unuk živi u Srbiji, da u Otadžbini odrasta i školuje se”

Stradanje i patnju Srba vekovima je sa narodom delila i naša kraljevska porodica, čiji članovi su, umesto u zemlji kojoj pripadaju, živeli i odrastali u inostranstvu. Decenijama unazad članovi loze Karađorđevića vraćaju se korenima. Želju da pripada tamo odakle je poreklom, pokazao i jedan od sinova princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević, Filip.

Filip Karađorđević na Fejsbuku ima zajednički profil sa suprugom Danicom i upravo na toj društvenoj mreži svojim pratiocima je uz fotografiju sa ocem Aleksandrom i sinom Stefanom otkrio svoje namere uz komentar:

Znam da neki od vas i ne misle sve najbolje o mom ocu, ali siguran sam da bi bilo drugačije kada bi imali priliku da…

Posted by Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević on Недеља, 17. новембар 2019.

– Znam da neki od vas i ne misle sve najbolje o mom ocu, ali siguran sam da bi bilo drugačije kada bi imali priliku da upoznate njegovu dušu i njegovo srce. Imao je veoma teško detinjstvo, rođen je i odrastao u izbeglištvu ali se vratio svojoj Otadžbini i u nju vratio i na Oplencu sahranio posmrtne ostatke svojih predaka koji su umirali u izgnanstvu. Time je ispunio zavet svog pradede kralja Petra I. Dočekao je moj otac i da mu se unuk rodi u Beogradu i tako postao prvi Karađorđević koji je dočekao da vidi svoje unuče. Uskoro će moj otac dočekati i da mu unuk živi u Srbiji, da u Otadžbini odrasta i školuje se. Biće to prvi put u istoriji da u Srbiji istovremeno žive tri generacije Karađorđevića. To je delo mog oca. I hvala mu na tome. Došlo je vreme da se i mi vratimo kući, u našu Srbiju – poručio je Filip.

Inače, princ Filip i vizuelna umetnica Danica Marinković, ćerka slikara Milana Cileta Marinkovića, venčali su se 7. oktobra 2017. godine u Sabornoj crkvi u Beogradu. Bilo je to prvo venčanje članova kraljevske porodice Karađorđević posle skoro 100 godina, tačnije od 1922. godine, kada su se na istom mestu, u Beogradskoj Sabornoj crkvi, venčali kralj Aleksandar I i kraljica Marija.

Danica se porodila 25. februara sledeće godine. Par je dobio sina kome je dao ime Stefan. Karađorđev naslednik do sada je živeo u Londonu.

TEKST: Novosti/Serbian Times FOTO:

Advertisement