Chicago
19°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 7°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 61%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 4 godine ranije

By admin

JUŽNOAFRIKANAC SRBIJI DONEO SVETSKI REKORD U KRIKETU: Adrian je srpski zet, IT-evac i naš reprezentativac sa najboljim skorom na međunarodnom debiju

Danbar se ove godine sa suprugom doselio u Pirot, iako je mogao da bira gde će pokrenuti svoj IT biznis, ipak se odlučio za grad na Nišavi, a od skora je postao i reprezentativac Srbije u kriketu

Adrian Danbar, srpski zet iz Južnoafričke Republike, vlasnik je IT firme u Pirotu, ali i strastveni igrač kriketa koji je sticajem okolnosti u dresu reprezentacije Srbije postavio svetski rekord na međunarodnom turniru u Grčkoj. Rekord je zabeležen za najbolji skor na međunarodnom debiju, a Danbar je svetski rekord postavio u meču protiv Bugarske koji se igrao na grčkom ostrvu Krf.

Danbar se ove godine sa suprugom doselio u Pirot, iako je mogao da bira gde će pokrenuti svoj IT biznis, ipak se odlučio za grad na Nišavi, a od skora je postao i reprezentativac Srbije u kriketu.

Ponosan sam i srećan što sam u dresu reprezentacije Srbije postigao ovaj svetski rekord. Takođe sam veoma ponosan i što sam na neki način deo istorije srpskog sporta jer je sada srpski nacionalni kriket tim prihvaćen od strane Međunarodne kriket federacije

Danbar

Priznaje da kriket igra već dvadesetak godina, s obzirom na to da je ovaj sport izuzetno popularan u Južnoafričkoj Republici.

-Na utakmici sa Bugarskom postigao sam 104 “ranova”, odnosno trčanja (osnovna jedinica poentiranja u kriketu), što je praktično svetski rekord na debi meču na međunarodnom nivou. Ponosan sam i srećan što sam u dresu reprezentacije Srbije postigao ovaj svetski rekord. Takođe sam veoma ponosan i što sam na neki način deo istorije srpskog sporta jer je sada srpski nacionalni kriket tim prihvaćen od strane Međunarodne kriket federacije, a i rekord koji sam postigao je verifikovan od strane Federacije – kaže Danbar.

Danbar inače u srpskom nacionalnom timu igra poziciju 3 – takozvanog “čuvara” i udarača.

PRVI NA TABELI: Dunbar reprezentaciju Srbije stavio na međunarodnu mapu kriketa

Kriket je izuzetno popularan sport u zemljama Komonvelta, ali i Indiji, Pakistanu, Bangladešu, naravno i u Južnoafričkoj Republici.

Sport je nastao u Engleskoj, a interesantno je da meč može da traje od pet, šest sati pa i do pet dana.

Danbar priznaje da bi voleo i da u Pirotu postoji kriket klub, ali za sada ne postoje uslovi, niti igrači za tako nešto, s obzirom da kriket tim ima 11 igrača.

-Postoje klubovi u Srbiji, u Beogradu i Novom Sadu, a interesantno je da je u obližnjoj Sofiji kriket takođe vrlo popularan – otkriva srpski zet.

TEKST: Pirotske vesti/Serbian Times FOTO: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE