Connect with us

Srbija

PRIJATELJSTVO MALINARA JAČE OD PROFITA! Ljube i Grujo zajedno gaje crveno zlato i nikad se nisu posvađali (FOTO)

Published

on

Milisav Grujović i Ljube Vitorović iz Užica dva su nerazdvojna prijatelja punih 39 godina i umesto u kafani, slobodno vreme provode u svom zajedničkom malinjaku. Pre 25 godina podigli su zajednički zasad, koji i danas dobro rađa, ali za njih dvojicu prijateljstvo je i dalje na prvom mestu.

„To je čisto druženje, mi da smo hteli hektare, mi bismo stigli daleko, kupili bi neke besne automobile, ali nismo išli u tom pravcu. Naše iskreno prijateljstvo zdravije je od bilo čega”, kaže Milisav.

Uz zajedničku jutarnju kafu, Ljube se podseća početka njihovog druženja, i do danas ništa se promenilo nije.

Malinjak star 25 leta,, zasađen u Belim vodama

„Kao da je početak, ništa nije promenjeno. Počeli smo 1981.kada sam se zaposlio u Valjaonici bakra, i od tada je redovno druženje, a malinu smo zasadaili u Belim vodama i to lagano uz dogovor. Moje su bile sadnice, a njegova zemlja”, priča uz osmeh Ljube Vitorović.

Zajedničkim radom Ljube i Grujo udvostručuju rod

Grujo kaže da se nikada nisu posvađali, sem ponekad oko politike ili sporta, ali i te čarke vrlo brzo prođu.

„Jedan je zvezdaš, a drugi partizanovac. Zajedno gledamo derbi, pa možete samo da zamislite kako to posmatranje utakmice izgleda. To su naše jedine razmirice, čak ni oko devojaka nikad nije bilo svađe“, priča Ljube.

CRVENO ZLATO: Sočne maline iz Ljubinog i Grujinog malinjaka

Ovih dana kreće treće branje ovogodišeg roda sa kojim dva prijatelja baš i nisu zadovoljni. Kažu, mnogo je razloga za to, od korone do loših vremenskih prilika. Ali,imaju iskusni malinari recept za dobar rod. Dok se voćka ne oplevi, kažu nema ni kvalitetnog roda.

Bez uloženom rada, nema ni dobrog roda

Grujo i Ljube planiraju da još mnogo godina uživaju u drugarstvu i malini,  a vreme će pokazati ko će duže da izdrži – oni ili malina.

IZVOR/FOTO: RINA

Advertisement