Chicago, IL
81°
Partly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 82°F
Wind: 14mph SW
Humidity: 52%
Pressure: 29.79"Hg
UV index: 2
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
79°F
79°F
75°F
72°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
75°F / 61°F
79°F / 63°F
73°F / 59°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PRIJATELJI PORODICE UBIJENE DEVOJČICE IZ FRANCUSKE: “Hteli su da im deca odrastaju u sigurnoj okolini..”

Devojčica A. D. (14), jedna od žrtava Koste Kecmanovića u OŠ “Vladislav Ribnikar” doselila se nedavno u Srbiju iz Francuske sa roditeljima

Doselili su se iz Pariza da bi deca rasla u sigurnijoj sredini – kaže prijatelj.

Kako dalje dodaje, roditelji devojčice su bili vrlo imućni u Francuskoj, međutim, odlučili su da rasprodaju sve što su imali i da dođu u Srbiju.

Oni su jako fina i divna porodica. Imaju još dvoje dece. Zbog njih su se vratili u Srbiju, hteli su da ne brinu gde deca odrastaju. Govorili su da je ovde manje kriminala – kaže on.

Podsetimo, Kosta Kecmanović je u sredu ujutru ubio osam školskih drugara i čuvara Dragana Vlahovića. Prema zapanjujućim podacima, od 57 metaka koje je ispalio, žrtve je pogodilo čak 34, dok za sada nije poznato koliko je hitaca pogodilo povređene.

Prema našim saznanjima, ali i kako se vidi na snimcima nadzornih kamera, kobnog dana je Kosta ušao beogradsku školu sa rancem na grudima koji je bio otvoren. Kako saznajemo, tada je sreo čuvara Dragana Vlahovića sa kojim je razgovarao, a nakon kratkog razgovora, izvadio je pištolj i ispalio hitac.

Udaljenost na kojoj je čuvar Dragan Vlahović stajao u odnosu na Kostu je oko 9 metara! – kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Kako saznajemo, čuvara Vlahovića je jedan metak pogodio u grudi zbog čega je pao na zemlju.

Kecmanović se tu nije zaustavio već je, prema našim informacijama, pogodio dve dežurne učenice i treću koja se našla na hodniku škole.

Kada je ubio treću devojčicu, Kosta Kecmanović je izvadio okvir pištolja i bacio ga. Iz ranca je izvukao novi okvir i ušao u učionicu gde je pucao po svima – kaže izvor.

Prema ovim informacijama, način na koji je Kosta izvršio zločin i sposobnost da precizno puca sa samo 13 godina pokazuje da velika odgovornost leži u tome što je njegov otac Vladimir, od dečakove 12. godine Kostu vodio u streljanu, ali zajedno sa njim trenirao takozvani “Airsoft”, odnosno vojno-taktičke simulacije.

Dečak ubica je u danima pre zločina na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi proverio da li je sa nepunih 14 godina krivično odgovora. Noć pred stravičan zločin on je čak gledao i američki film koji se odnosi na masakr u jednoj školi.

Sve najnovije informacije nakon masovnog ubistva u Mladenovcu i pucnjave u OŠ “Vladislav Ribnikar” pratite u našem današnjem blogu.

POVEZANE TEME:

“PUCAO SAM DA IH ZAPLAŠIM”: Masovni ubica iz Mladenovca priznao zločin!

PITALA ME JE DA LI ĆE UMRETI: Potresna ispovest lekara koji su operisali ranjene u Beogradu i Mladenovcu!

TALAS NASILNIČKIH INCIDENATA SE ŠIRI BALKANOM: Đaci prave liste i prete plastičnim oružjem!

Izvor: Blic
Foto: Blic

YOU MAY LIKE