Chicago
66°
Cloudy
6:44 am6:38 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 8mph ENE
Humidity: 85%
Pressure: 30.04"Hg
UV index: 0
FriSatSun
70/59°F
77/63°F
77/63°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

PRIGOŽIN ZAUSTAVLJA OFANZIVU NA MOSKVU: Lukašenko pregovara sa šefom Vagnera o uslovima za deeskalaciju!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, u dogovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, razgovarao je sa šefom Vagnera Jevgenijem Prigožinom i postigao dogovor o zaustavljanju Vagnerovog konvoja.

Iz kabineta beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka saopšteno je da je Prigožin prihvatio predlog da zaustavi kretanje boraca Vagnera u Rusiji i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija.

Lukašenkova pres-služba je takođe navela da sada postoji nacrt prihvatljivog rešenja situacije, sa bezbednosnim garancijama za borce Vagnera, prenose RIA novosti.

Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio je sinoć da su sve informacije koje su na društvenim mrežama objavljene u ime Jevgenija Prigožina o „raketnim i bombaškim napadima koje je Ministarstvo odbrane izvršilo na pozadinske jedinice Vagnera“ neistinite i predstavljaju informativnu provokaciju.

PROČITAJTE VIŠE:

Isto je rečeno i u Ministarstvu odbrane. Odeljenje FSB je pokrenulo krivični postupak protiv Prigožina po članu 279 Krivičnog zakonika („Organizovanje oružane pobune“).

Predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima rekao da će svi odgovorni za pokušaj pobune biti kažnjeni, odgovaraće pred zakonom i narodom.

Takođe je napomenuo da će biti preduzete odlučne akcije za stabilizaciju situacije u Rostovu na Donu , gde je zapravo blokiran rad civilnih i vojnih vlasti.

POVEZANE TEME:

RUSI UTVRĐUJU POLOŽAJE U MOSKVI: Vagnerov konvoj južno od prestonice, pronađeni milioni u Prigožinovoj kancelariji! (VIDEO)

PUTIN NAVODNO NAPUSTIO MOSKVU: Predsednički avion se zaputio ka Sankt Peterburgu, pa nestao sa radara!

KO JE JEVGENIJ PRIGOŽIN: Od robijaša, do tajkuna, gospodara rata i izdajnika Rusije!

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Twitter @Travis_in_Flint; YouTube @Global News

YOU MAY LIKE