Chicago
75°
Partly Cloudy
6:37 am6:48 pm CDT
Feels like: 75°F
Wind: 7mph E
Humidity: 65%
Pressure: 30.1"Hg
UV index: 3
SatSunMon
75/59°F
72/63°F
70/61°F

Published 3 months ago

By Serbian Times

OGLASIO SE VOĐA VAGNERA: Prigožin poručio da “ne želi prolivanje ruske krvi” posle zaustavljanja konvoja!

Vođa Vagner grupe Jevgenij Prigožin oglasio se na svom Telegram kanalu, pošto je objavljeno da je prihvatio predlog beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da zaustavi kretanje konvoja svojih vojnika ka Moskvi i preduzme korake ka deeskalaciji situacije.

„Shvatajući svu odgovornost za to što će se na jednoj od strana proliti ruska krv, okrećemo se i krećemo u suprotnom smeru -prema poljskim logorima, prema planu“, objavila je njegova pres služba na Telegramu, prenose Ria novosti.

Kako je rekao u audio-poruci, Vagner je na 200 kilometara od ruske prestonice stigao bez ijedne kapi prolivene krvi svojih boraca i sada će se okrenuti u drugom pravcu.

Ranije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je Prigožin prihvatio predlog šefa republike da zaustavi napredovanje Vagnera kroz Rusiju i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija. Pojašnjava se da je „na stolu isplativa i prihvatljiva opcija za rešavanje situacije, uz bezbednosne garancije za borce grupe“.

Sinoć je Centar za odnose sa javnošću FSB saopštio da su sve informacije koje su na društvenim mrežama objavljene u ime Jevgenija Prigožina o „raketnim i bombaškim napadima koje je Ministarstvo odbrane izvršilo na pozadinske jedinice Vagnerovog PMC-a“ neistinite i predstavljaju informativnu provokaciju.

PROČITAJTE VIŠE:

Isto je rečeno i u Ministarstvu odbrane.

Odeljenje FSB je pokrenulo krivični postupak protiv Prigožina po članu 279 Krivičnog zakonika („Organizovanje oružane pobune“).

Predsednik Vladimir Putin je, u obraćanju Rusima, rekao da će svi odgovorni za pokušaj pobune trpeti neizbežnu kaznu, odgovaraće pred zakonom i narodom.

On je takođe napomenuo da će biti preduzete odlučne akcije za stabilizaciju situacije u Rostovu na Donu, gde je zapravo blokiran rad civilnih i vojnih vlasti.

POVEZANE TEME:

KO JE JEVGENIJ PRIGOŽIN: Od robijaša, do tajkuna, gospodara rata i izdajnika Rusije!

PUTIN NAVODNO NAPUSTIO MOSKVU: Predsednički avion se zaputio ka Sankt Peterburgu, pa nestao sa radara!

DRAMATIČNO OBRAĆANJE PUTINA: Ovo je izdaja i nož u leđa, Rusija se bori za opstanak! (VIDEO)

Izvor: N1
Foto: Printscreen Twitter

YOU MAY LIKE