Chicago, IL
66°
Sunny
5:25 am8:08 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 10mph NNE
Humidity: 48%
Pressure: 30"Hg
UV index: 8
3 pm4 pm5 pm6 pm7 pm
68°F
66°F
66°F
66°F
64°F
MonTueWedThuFri
84°F / 64°F
84°F / 66°F
75°F / 57°F
77°F / 57°F
70°F / 59°F

Published 2 years ago

By admin

PREŽIVELI RUDAR O ODLUCI TUŽILAŠTVA: Greota i sramota da niko neće odgovarati za smrt mojih kolega!

Rudar Saša Dimitrijević, kome su kolege spasile život u nesreći u rudniku Soko, rekao je za N1 da je sramotna odluka Tužilaštva da niko nije odgovoran za nesreću u kojoj je život izgubilo osam rudara.

On je dodao da treba “debelo” da odgovaraju upravnik jame i svi oni koji su naredili da se ide na neosigurano mesto i da se otkopava taj deo jame.

„To je stvarno greota i za državu je sramota da se tako uradi. Mora da odgovara neko“, rekao je Dimitrijević u razgovoru za N1.

On je ispričao da su rudari morali da slušaju naređenja nadređenih i „hteo – ne hteo, mora da se odradi posao koji je zacrtan“.

Dimitrijević i podsetio da je on jedva preživeo nesreću i da su mu život spasile kolege.

Kaže da ne zna kakva je trenutno situacija u rudniku, jer je posle nesreće bio na bolovanju, a potom na godišnjem odmoru.

„Ja sam rekao i direktoru da neću da idem više u jamu, samo ako mogu nešto spolja da radim i to je to. Ili ću da dam otkaz“, poručio je rudar rudnika Soko.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu završilo je istragu nesreće u rudniku Soko, koja se dogodila 1. aprila ove godine, i zaklučilo da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje bilo koga zbog smrti osmorice rudara.

Izvor/Foto: N1

YOU MAY LIKE