Chicago
21°
Ведро
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 10°F
Ветар: 13mph SW
Влажност: 55%
Притисак: 30.25"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/30°F
48/36°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

PRETILI IM STRELJANJEM: Srpske kamiondžije konačno izvučene iz Ukrajine!

Vozači kamiona, zaglavljeni u Ukrajini od početka rata, Dejan Jovaničić i Danilo Polić, koji su bili blokirani na prelazu Domanovo, na granici sa Poljskom, izvučeni su jutros iz Ukrajine, prenose Novosti. Ipak, još najmanje dvojica kolega i dalje su u Ukrajini.

Oko šest sati jutros prešli su granicu i išli i Poljsku. Trenutno su na Železničkoj stranici Lublin, gde čekaju voz da se prevezu do Slovačke, odakle su im odlične šanse da ih pokupe naši vozači kamiona kojima je tu redovna trasa.

“Konačno smo se izvukli i idemo kući – Danilo u Beograd, a ja u moj LJig”, kaže Jovaničić.

“Nekako smo noćas uspeli da uđemo u kombi pun izbeglih, dece i žena. Bilo nas je 14 unutra, i posle osam provera od kojih nam se bukvalno ledila krv u žilama, prešli smo granicu. Bilo je strašno, napeto, teško”, rekao je.

Kako kaže, pre nedelju dana on i kolega su sa granice oterani, a ukrajinski naoružani carinici su im rekli da odu odatle ili će biti streljani.

Dok su imali novca boravili su u motelu, odakle su juče takođe izbačeni. Do svojih kamiona su se juče nekako domogli posle 4 sata čekanja prevoza, ali im nije bilo dozvoljeno da uđu u svoja vozila.

“Oterali su nas i bili smo preplašeni gde ćemo kad je okolo samo šuma, zima napolju, bez hrane i vode. Oko naših kamiona su kanisteri, vidimo da su uzeli gorivo. Ostavili smo kamione i pohitali da spasimo žive glave. Evo nas konačno, ali se brinemo za naše kolege zarobljene u drugim delovima”, objasnio je.

Vladimir Belić koji je da još trojicom na prelazu Jagodin, rekao nam je kratko da su im oduzeti pasoši i da se njima trenutno bave jedinice bezbednosti.

Aleksandar Dražić je oko 30 km od Kijeva, dobro je, ali nema načina da trenutno izađe odatle. Tamo se kako kaže neprestano puca i u velikom su strahu.

Iz Krizniog štaba Privredne komore Srbije naglašavanju da zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova i našom ambasadom u Ukrajini čine sve da izvuku naše šofere na sigurno.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Novosti.rs
Foto: Privatna arhiva

YOU MAY LIKE