Chicago, IL
64°
Clear
6:10 am7:30 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph S
Humidity: 42%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 0
12 am1 am2 am3 am4 am
59°F
57°F
52°F
50°F
48°F
MonTueWedThuFri
63°F / 48°F
66°F / 59°F
66°F / 50°F
57°F / 48°F
54°F / 45°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PREMINUO ZORAN KALEZIĆ: Nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću u 73. godini preminuo pevač narodne muzike!

Pevač narodne muzike, Zoran Kalezić, preminuo je danas u 73. godini. Pevač se borio sa kancerom pluća više od godinu dana.

Prošle godine, u novembru, okupio je prijatelje kojima je želeo da se zahvali na podršci.
Tada mu je prijatelj Šukrija Žuti Serhatlić uručio u ime PAM-a priznanje za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji muzičke umetnosti Crne Gore, a od kuće iz koje je potekao KIC Budo Tomović (Dom omladine) zahvalnicu za veliki doprinos razvoju ansambla i očuvanju tradicije Podgorice i Crne Gore, pisale su Vijesti.

U jednom od poslednjih intervjua Kalezić se prisetio kuma Tome Zdravkovića.
“Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici“, rekao je Kalezić nedavno za BalkanInfo.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

O bolesti je otvoreno govorio.

„Najneprijatnije mi u Nikšiću, kad odem u bolnicu gde primam hemoterapiju, pa vidim onaj narod koji čeka isto kao i ja. Posle nekog vremena sam zamolio doktorku da me ne proziva preko reda. Stid me je. A oni hoće da mi pomognu. Onaj narod što čeka mi kaže da slobodno uđem. I niko se ne ljuti. Kakva je to nagrada lepa za život kad su svi ljubazni“, pričao je Kalezić za medije.

Zoran Kalezić rođena je 1. februara 1950.godine u Danilovgradu. Njegove najpoznatije pesme su Moj dobri anđele, Dobro veče izgubljena nado, Stan’ mladosti, stani, stani, Moj život je tužna priča, Željo moja, moj otrove, Kako je lepo u mom kraju, Ti nikad nećeš znati, Šta će meni vino i Vratiću se, majko. Tokom svoje višedecenijske karijere prodao je više od 15 miliona nosača zvuka.

POVEZANE TEME:

STROGE SANKCIJE IZ EVROLIGE ZA CRVENU ZVEZDU: Ništa od Kampaca do marta meseca?

U SRCU PRVE SRPSKE DRŽAVE: Željko napravio jedinstven muzej naše istorije i nazvao ga Krstovgrad! (FOTO, VIDEO)

VELIKI UDARAC ZA NOLETA: Amerika produžila zabranu ulaska, propušta US Open!

Izvor: Danas.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE