Chicago
16°
Углавном облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 16mph NW
Влажност: 63%
Притисак: 30.19"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
39/32°F
48/34°F
41/36°F

Published 1 godina ranije

By admin

PREDSEDNIČKA GUŽVA U PENSILVANIJI: Tramp, Bajden i Obama vode kampanju u istoj državi!

Bivši američki predsednici Barak Obama i Donald Tramp aktivno su se uključili u predizbornu kampanju uoči izbora 8. novembra. Na predizbornim skupovima u Pansilvaniji učešće su tako uzeli i aktuelni predsednik Džozef Bajden ali i dvojica bivših predsednika Barak Obama i Donald Tramp.

Iako nije na funkciji još od 2017. godine, bivšeg predsednika SAD Baraka Obamu mnogi i dalje posmatraju kao nekoga ko na kraju kampanje može imati važnu ulogu u podsticanju demokrata da izađu na izbore.

“Ova trenutna grupa republikanskih političara nije zainteresovana za rešavanje problema. Oni su zainteresovani da vas učine ljutim, a onda da pronađu nekoga koga će za to okriviti. I nadaju se da će vam odvući pažnju od činjenice da nemaju vlastite odgovore koje mogu ponuditi”, rekao je Obama na jednom od skupova.

Među republikancima se takođe ističe poznato lice, sa poznatim izjavama.

“Izbori su namešteni i pokradeni. Našu zemlju sada uništavaju. Takmičio sam se dva puta. Dva puta sam i pobedio”, reči su bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Dok se Amerikanci pripremaju za izborni dan, Bajden i potpredsednica Kamala Heris takođe su aktivni u kampanji, u pokušaju da pomognu demokratama da zadrže tesnu većinu u Predstavničkom domu i Senatu.

Obamin cilj je da pokuša da zaštiti Bajdenovu legislativnu agendu tokom naredne dve godine njegovog predsedničkog mandata jer ankete pokazuju da rad predsednika SAD podržava samo 40 odsto Amerikanaca.

Za Trampa, stvar je lične prirode, on pokušava da postavi temelj za predsedničku trku 2024. godine, i za sada je najpopularniji republikanski pretendent za tu poziciju, uprkos brojnim aferama, ali i istragama o napadu njegovih simpatizera na Kapitolu 6. januara 2021.

Koliko su bivši predsednici imaju uticaj na ishod izbora biće poznato nakon 8. novembra, međuizbora koji se obično vide i kao jedna vrsta referenduma o administraciji koja je na vlasti.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RTS
Foto: Printscreen YouTub3 Alpha News; Instagram @barackobama

YOU MAY LIKE