Chicago
82°
Partly Cloudy
5:18 am8:18 pm CDT
Feels like: 84°F
Wind: 7mph E
Humidity: 47%
Pressure: 29.96"Hg
UV index: 2
ThuFriSat
81/61°F
79/57°F
77/61°F

Published 2 months ago

By Serbian Times

PREDRAG JE TATA KOJI JE UZEO PORODILJSKO ODSUSTVO DA BI ČUVAO SINA: Muškarci mu se smeju a podršku dobija od žena! (FOTO)

Predrag Crvenković je ponosni roditelj u svakom smislu koji sa svojim sinom provodi puno više vremena nego druge tate. On je preuzeo porodiljsko odsustvo svoje supruge kada je njihovo dete napunilo devet meseci i kaže da mu je to najbolja odluka ikada.

Iako po zakonu u našoj zemlji i tate imaju pravo na porodiljsko odsustvo, malo njih se odlučuje na ovakav korak. Predrag je jedan od njih.

Nije mi bilo teško da preuzmem potpunu brigu o njemu jer već od drugog meseca spavao sa mnom po celu noć. Bilo mi je olakšano jer sam već dobro znao sve njegove navike. A ako me pitate, teže je raditi nego čuvati dete. To nije nikakva žrtva! – rekao je ovaj tata u emisiji “150 minuta”.

Njegov sin Vid je puno vezan za njega pa je čak i prvu reč koju je izgovorio bila upravo “tata”. Iako smo navikli da su majke više uključene u život deteta, pogotovo prvih godinu dana njegovog života, Predrag je dobro upoznat sa svim navikama svog desetomesečnog Vida.

Moj dan zavisi od toga kako on spava noću. Ali već sad mu znam metod pa sam se potpuno navikao. Nama dan počinje doručkom posle ustajanja, malo se igramo, a on me posle “ispoštuje” i odspava. Imamo ručak pa šetnja neka dva sata. Posle toga još jedno spavanje. Uveče mi je najteže jer on neće baš lako da se uspava, pa imamo tu od 7 do 11 svakakvih situacija, ali mamo nosiljku koja pomaže i snalazimo se – kaže Predrag.

Na pitanje kako reaguje okolina, on objašnjava da je bilo svakakvih reakcija jer – ovo je ipak Balkan.

Veću podršku sam dobio od žena nego od muškaraca. One su baš oduševljene i pohvale me. Balkan valjda… Kolege i drugari reaguju, neko prihvata iskreno i sa divljnjem, ali većina se šali na moj račun i komentariše: “Pa nećeš valjda to”. Ali zašto ne bih! To je najlepša stvar na svetu. Pa jednom je mali i odrasta, kad da budem sa njima ako ne sad – kaže ponosni tata.

Inače, podaci Ministarstva za demografiju i brigu o porodici svedoče da je svega 373 očeva tokom prethodne godine ostvarilo pravo na porodiljsko odsustvo.

PROČITAJTE VIŠE:

NAJNEOBIČNIJA SVADBA I TO NA KOPAONIKU: Venčali se na skijama a, posle spusta opleli Užičko kolo! (FOTO)

20 KVADRATA, ČETVORO DECE I BEZ KUPATILA: Najmlađe dete je imalo 24 operacija! (VIDEO)

JOKIĆEV VELIKI DERBI PROTIV JANISA: Srbin briljirao protiv najboljeg tima u NBA ligi! (VIDEO)

Izvor: Blic
Foto: Privatna arhiva/ Blic

YOU MAY LIKE

"NIJE BIO TAKAV, PROMENIO SE U PUBERTETU": Ispovest majke dečaka koji je izvršio masakr u školi!
MLADI SRBIN NA TRAGU VELIKOG IZUMA: Vidak je doktorand i dobitnik nagrade "Mihajlo Pupin", njegov trojanski konj mogao bi biti lek za rak! (FOTO)
"DEPORTUJTE GA, NIJE GA BRIGA": Britanac napisao šokantan tekst o Novaku Đokoviću i Kosmetu!
OGLASIO SE ROLAN GAROS: Evo da li će Nole biti kažnjen zbog poruke "Kosovo je srce Srbije"!
MESTO GDE JE BOG ŽIV: Patrijarh Pavle pre 30 godina spasao srpski manastir u Americi, danas u njega po lek dolaze oboleli od kancera! (FOTO GALERIJA)
RODIO SE KAO SULEJMAN, SADA JE DUŠAN: Nisam prešao u pravoslavlje, samo sam mu se vratio!
NAJBOLJE PRISILNO SLETANJE U ISTORIJI: Pad bez ijedne žrtve! (VIDEO)
PODRŠKA IZ PARIZA: Francuska teniserka igra u patikama sa srpskom trobojkom i hramom Svetog Save! (FOTO)