Chicago, IL
73°
Mostly Cloudy
5:24 am8:09 pm CDT
Feels like: 73°F
Wind: 15mph SSW
Humidity: 68%
Pressure: 29.8"Hg
UV index: 3
5 pm6 pm7 pm8 pm9 pm
75°F
75°F
75°F
73°F
70°F
TueWedThuFriSat
86°F / 61°F
75°F / 57°F
77°F / 61°F
79°F / 63°F
75°F / 61°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

PRAZNA PROVOKACIJA KOSOVSKOG MINISTRA: Đoković ne može da krsti dete na KiM jer nije vakcinisan?!

Želja Novaka Đokovića da se vrati na Kosovo i Metohiju i da tamo krsti decu, Stefana i Taru, izazvala je veliku pažnju medija u južnoj srpskoj pokrajini. Toliko da se oglasio i Hajrula Čeku minstar kulture, omladine i sporta tzv. Kosova.

Čeku je preko „Tvitera” najboljem teniseru svih vremena poručio: „Nema vakcine, nema ulaska”, ali tom prilikom kao da je zaboravio da su prištinske vlasti još 30. aprila prošle godine ukinule vakcinu protiv kovida, PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o preležanom kovidu kao uslov ulaska.

Ostalo je nejasno na koju je vakcinu ovom izjavom kosovski ministar mislio, odnosno da li je obavešten da su čak i SAD ukinule vakcinu kao neophodan uslov ulaska na teritoriju te zemlje, piše Sputnjik.

Očigledno je da vetar duva s druge strane.

„Želim da se vratim na Kosovo, sa suprugom Jelenom, da tamo krstimo našu decu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru. Znam da je ta tema veoma osetljiva. Da sukob i dalje postoji, trenutno ne sa oružjem, ali se oseća napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vere”, rekao je Đoković u nedavnom intervjuu za italijanski list „Korijera dela Sera” i podsetio da mu je otac s Kosova, da je svojevremeno posetio Kosovsku Mitrovicu.

Na Đokovićeve reči ubrzo su reagovali i brojni albanski mediji, pa je tako „Koha” izjavu srpskog tenisera ocenila kao – provokaciju.

„Novak Đoković je rekao da bi svoje dvoje dece voleo da krsti na Kosovu. Čak je provocirao rečima da je Kosovo srce i centar kulture, identiteta, vere i tradicije Srbije”, stoji u tekstu koji je objavila „Koha”.

PROČITAJTE VIŠE:

Na izveštavanje „Kohe” nadovezao se pomenuti prištinski ministar kulture, omladine i sporta, koji je prenoseći izveštaj prištinskog lista i portala napisao – „Nema vakcine, nema ulaska”.

Međutim, tzv. kosovska vlada je još krajem aprila 2022, prema tada objavljenim izveštajima i odluci koja je stupila na snagu danom objave u „Službenom listu Kosova”, rešila da uvede blaži set mera u borbi protiv pandemije virusa korona.

U odluci kosovske vlade od 30. aprila, preneli su tada mediji, nema mera koje se odnose na ulazak na Kosovo. Dakle, vakcinacija protiv kovida kao uslov ulaska na Kosovo ukinuta je još pre godinu i 18 dana.

Da li je kosovski ministar bio prisutan na toj sednici sada je teško naći podatak, tek njegova izjava pokazala je da ne prati ni odluke sopstvene vlade.

Koliko je poznato, kosovska vlada tu odluku nije menjala od 30. aprila do danas. Na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak i drugim vakcinu protiv kovida, testove i potvrde o preležanoj bolesti više niko i ne pominje, potvrđuju oni koji često iz centralne Srbije ulaze na Kosovo.

Đoković je u intervjuu italijanskom listu rekao i da je u poslednje tri godine pretrpeo snažne pritiske, da je 95 odsto onoga što je o njemu rečeno i napisano u tom periodu totalna laž, da nije antivakser, ali da „brani slobodu izbora” i da je osnovno ljudsko pravo „da slobodno odlučuje šta će ubrizgati u svoje telo, a šta ne”.

POVEZANE TEME:

BISERI RASUTI: Srbija 10. na svetu po izvozu fudbalera, evo koliko naših igra u inostranstvu!

JOKIĆ I DRUŽINA ZABRINUTI: Misteriozni virus hara svlačionicom Denvera, sve počelo od ovog asa!

NAPRAVLJENA LISTA NAJBUČNIJIH STADIONA: Marakana zauzela visoko mesto!

Izvor: Politika
Foto: Printscreen YouTube / Internazionali BNL d’Italia

YOU MAY LIKE