Chicago
16°
Делимично облачно
6:55 am4:21 pm CST
Осећај: 1°F
Ветар: 14mph WNW
Влажност: 60%
Притисак: 30.21"Hg
УВ индекс: 0
СреЧетПет
41/32°F
46/34°F
41/36°F

Published 2 godine ranije

By admin

POZNATI AMERIČKI VODITELJ: Bajdenov sin izazvao haos u Ukrajini, u igri su milioni dolara!

Američki voditelj Taker Karlson nazvao je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog “diktatorom”, pa upitao zašto SAD nisu na strani Rusije u ovoj krizi.

U svojoj emisiji u ponedeljak, Karlson je tvrdio da demokrate u Americi lažno predstavljaju vojnu krizu između Ukrajine i Rusije kao priču dobra protiv zla, uprkos tome što, kako tvrdi, Ukrajina nije demokratska zemlja. On je i ranije poredio režime u Rusiji i Ukrajinu, uprkos tome što je u Rusiji auritativan režim, dok se smatra da je u Ukrajini demokratija.

“Ukrajinu vodi diktator koji je prijatelj sa svima u Vašingtonu”, rekao je Karlson, a kao dokaz tome da je Zelenski diktator naveo je to što je lider opozicije u Ukrajini “uhapšen”, a “opozicioni mediji ugašeni od strane vlade”. Pod ovim je mislio na Viktora Medvečuka, bliskog prijatelja Vladimira Putina i predsedavajućeg u opozicionoj ukrajinskoj stranci, kojeg su tužioci osudili za izdaju u maju prošle godine. Takođe, ugasili su tri Medvečukove TV stanice koje su bile naklonjene Rusiji.

“Tako funkcioniše diktatura”, istakao je Karlson, pa dodao: “Sve bi trebalo mnogo da nas zabrine to što nam Džo Bajden i njemu bliski govore da je u Ukrajini demokratija.”

Karlson je već u više navrata pominjao da bi mnogo više imalo smisla da je SAD na strani Rusiji, a onda je bez ikakvih dokaza otišao “predaleko”, kako prenose “LA Times”, i rekao da se Bajdenova administracija plaši zbog pritiska ukrajinskih lobista.

“Zašto Ukrajina? Zato što je predsednikovom sinu bilo plaćeno milion dolara godišnje upravo iz Ukrajine i imaju ogroman uticaj u Vašingtonu”, tvrdi kontroverzni američki voditelj.

Bajdenov sin, Hanter, bio je zaposlen kao član odbora u ukrajinskog kompaniji energetike “Burisma” od 2014. do 2019. godine, pa su protivnici američkog predsednika tvrdili da je Hanter nudio pristup svom ocu u zamenu za usluge. Međutim, u septembru 2020. godine su senatori zaključili da nije bilo nikake zloupotrebe sa strane Džoa Bajdena, već da je Hanter Bajden sam “unovčio” ime svog oca van Amerike.

Trenutno, Rusija ima više od 130.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, a iako SAD neprestano upozorava da bi Moskva u svakom trenutku mogla da naredi napad, Rusi negiraju takve planove. U utorak su čak obavestili javnost da povlače određeni broj trupa, ali nije navedeno koliko tačno.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Mondo
Foto: Printscreen YouTube / ABC News, Fox News

YOU MAY LIKE