Chicago
66°
Cloudy
6:42 am6:41 pm CDT
Feels like: 66°F
Wind: 9mph ESE
Humidity: 87%
Pressure: 30.11"Hg
UV index: 0
WedThuFri
66/63°F
68/61°F
70/61°F

Published 3 years ago

By Sanja Ilić

POZIV HUMANIM SRBIMA: Predrag prodaje “Zastavino” vozilo u koje je uložio 15.000$ za pomoć bolesnoj deci u Srbiji (FOTO)

U nameri da pomogne deci sa smetnjama u razvoju iz Srbije, spreman je da se odrekne automobila u čiju restauraciju je uložio mnogo vremena, novca i pažnje

Predrag Stojanović, rodom iz okoline Kragujevca, koji od ranog detinstva živi u mestu Rasin u američkoj državi Viskonsin pokrenuo je zanimljivu humanitarnu akciju.

“JUGOM” KRENULI OD KRAGUJEVCA DO NJUJORKA: Četverac iz Slovenije oživljava sećanje na proboj “Zastave” na američko tržište

U nameri da pomogne deci sa smetnjama u razvoju iz Srbije, spreman je da se odrekne automobila u čiju restauraciju je uložio mnogo vremena, novca i pažnje.

Naime, ovaj humanitarac je i veliki zaljubljenik u Zastavina vozila. Kupuje ih, uređuje i u čitavom tom procesu uživa. Međutim, ovog puta je rešio da omiljenog četvorotočkaša ponudi na prodaju, a da se sav novac preusmeri za potrebe dece iz Maršića kod Kragujevca.

RESTAURIRANA LEPOTICA: Zastava 101 koja je na prodaju

Kako je ispričao za RTS, Stojanović poseduje nekoliko Zastavinih vozila – od kojih je jedno iz 1972. godine trenutno u Americi a drugo, u koje je uložio 15.000 dolara, nalazi se u Srbiji.

“Auto je ostao tamo sticajem okolnosti, a čim sam ovde u manastiru u Čikagu saznao da je u Maršiću kod Kragujevca pri Crkvi Svetog Vasilija Velikog pokrenut dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, poslao sam poziv Srbima u Americi da kupe taj automobil i da se sav prihod od njegove prodaje pošalje direktno kao donacija za te mališane“, objasnio je kako je odšao na ideju da pomogne.

On ovo, kako priznaje, čini i u znak sećanja na ćerku Kristinu, koja je preminula od posledica genetskog poremaćaja melas sindroma.

Predragov kontakt telefon za sve zainteresovane, humane ljude, je +1 (414) 915-4351, a EMAIL: pep@mkemgmnt.com

TEKST: RTS/Serbian Times FOTO: Printscreen/RTS

YOU MAY LIKE