Chicago, IL
32°
Sunny
6:33 am5:34 pm CST
Feels like: 25°F
Wind: 8mph SSE
Humidity: 55%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
6 pm7 pm8 pm9 pm10 pm
32°F
30°F
32°F
32°F
32°F
SunMonTueWedThu
55°F / 37°F
63°F / 54°F
64°F / 37°F
41°F / 21°F
43°F / 30°F

Published 2 years ago

By admin

POZDRAV ZA STRANCE: Ulice koje vode na Petrovaradin i EXIT Festival išarani slovom Z! (VIDEO)

Veliki broj slova “Z”, simbola ruske agresije na Ukrajinu, ispisan je farbom u delovima Novog Sada koji vode na Egzit (Exit) festival, koji počinje sutra uveče u tom gradu.Grafiti su ispisani na Varadinskom mostu, na keju uz Dunav o obližnjim ulicama, kao i u Gradiću, odnosno podnožju Petrovaradinske tvrđave na kojoj se održava Egzit.

Slova su ispisivana na svakih nekoliko metara i ima ih mnogo.

Na Varadinskom mostu slovo „Z“ ispisano je na svakih nekoliko metara. U Petrovaradinu slova su ispisana na Trgu vladike Nikolaja, Beogradskoj ulici, ali i na bedemima nasipa.

Simbol ruske agresije na Ukrajinu osvanuo je i na javnim i privatnim objektima, pa su tako i svoje slovo dobili Radnički dom, vrtić i druge zgrade, ali i po koji kontejner.

„Veliki broj slova je iscrtan. Po svemu sudeći, pisali su ih dok su imali farbe, jer je primetno da u jednom momentu slova postaju sve bleđa„, javlja reporter 021.rs.

Na Egzitu je ove godine trebalo da nastupi i ovogodišnji pobednik Evrovizije, ukrajinski sastav Kalush Orchestra, ali su organizatori pre nekoliko dana saopštili da „zbog nepredviđenih okolnosti, koje su van kontrole festivala, grupe i njenih članova“, do ovog nastupa neće doći, ali će publika imati priliku da ih čuje na Sea Dance festivalu u Crnoj Gori.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Radio 021

YOU MAY LIKE