Connect with us

Srbija

‘POSLEDNJI BOEM’ NA FILMU: Bjelogrlić ekranizuje životnu priču jednog od najvećih srpskih kafanskih pevača (FOTO)

Published

on

Po scenariju Nikole Pejakovića i Dragana Bjelogrlića, u Prijepolju je u utorak nastavljeno snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Dom kulture zbog svog izgleda i građevine slične nekadašnjem Domu sindikata, gde je Toma održao 20 koncerata zaredom, odabran je za snimanje nekoliko scena.

Prve klape filma o Tomi pale su sredinom leta u Valjevu. Posle toga je glumačka ekipa snimala kadrove na više lokacija u zemlji i inostranstvu. Scenarista Dragan Bjelogrlić kaže je u Prijepolju snimljeno nekoliko scena vezanih za koncerte koje je održavao Toma Zdravković.

„Scene koje će biti na samom početku filma snimljene su ovde u Prijepolju. Potom koncertne scene koje je nekada Toma držao u Domu sindikata”, navodi Bjelogrlić. On ističe da će u ovom filmu posebna pažnja biti posvećena muzici.

„Tomu Zdravkovića zvali su „pesnik tuge“. Pevao je iz duše, i za dušu” dodaje Bjelogrlić.

Glavna uloga je pripala glumcu Milanu Mariću, a uloga Silvane Armenulić – Tamari Dragičević. Marić ističe mu je veliki izazov tokom snimanja bio da prenese emocije koje je Toma u svojim pesmama prenosio na publiku.

U ostalim ulogama igraju Petar Benčanin, Andrija Кuzmanović, Mirjana Кaranović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivana Zekić i mnogi drugi.

Aca Pejovića upravo su pesme Tome Zdravkovića, koje je na početku svoje karijere pevao, vinule u zvezde i trasirale mu put kojim sada gazi. Popularni pevač obišao je u rodnom gradu producente i glumačku ekipu koja je snimala scene u Domu kulture. I ako ima bitnu “ulogu” u kreiranju filma, nije želeo da otkrije medijima na koji način će se on pojaviti u filmu.

„Ako pričamo o narodnoj muzici, odrastao sam na pesmama Tome Zdravkovića i on je ostavio ozbiljan trag na mojoj muzičkoj karijeri. O svojoj ulozi u filmu ne mogu da govorim dok ne bude premijera filma”, zagonetno je kazao Pejović.

Snimanje filma trajaće do kraja oktobra, dok se premijerno prikazivanje očekuje na proleće.

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement