Chicago, IL
63°
Clear
5:26 am8:07 pm CDT
Feels like: 63°F
Wind: 0mph NNE
Humidity: 70%
Pressure: 29.81"Hg
UV index: 0
5 am6 am7 am8 am9 am
61°F
61°F
59°F
63°F
68°F
SunMonTueWedThu
68°F / 59°F
84°F / 63°F
82°F / 63°F
73°F / 57°F
75°F / 57°F

Published 1 year ago

By admin

„Poslednja tri sata sam bila na ivici života“: Detalji masovnog trovanja hranom u restoranu u Promenadi

Masovno trovanje hranom dogodilo se tokom jučerašnjeg dana u jednom poznatom restoranu u Novom Sadu. a tom prilikom je hospitalizovano 10 osoba, na sreću, sa blažom kliničkom slikom. Jedna od žrtava trovanja istakla je na Tviteru da je malo falilo da završi u Urgentnom centru, ali i da su se trovanja u pomenutom objektu već dešavala.

„Pošto sam poslednja tri sata bila na ivici života i nisam bila u stanju da držim mob, javljam se da potvrdim da je danas bilo masovno trovanje u Tortilla Casi u Promenadi #novisad i da sam jedna od stradalnika“, napisala je devojka.

Istakla je da su se trovanja već dešavala.

„Ovo im je drugo masovno trovanje u (otprilike) mesec dana i stvarno im želim sve najgore. Nikad u životu tamo više neću ući. Puka sreća što nisam završila u Urgentnom zbog faking burita“, navela je ona na Tviteru.

Inače, iz pomenutog restorana, koji se nalazi u tržnom centru Promenada, nisu se oglasili na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama povodom masovnog trovanja.

Zasad nije poznato koja je namirnica dovela do trovanja velikog broja ljudi.

Podsetimo, u Klinički centar Vojvodine primljeno je tokom jučerašnjeg dana 10 pacijenata sa simptomima trovanja hranom ali svi su, na sreću, imali blažu kliničku sliku i neki od njih su ubrzo pušteni na kućno lečenje.

Svi pacijenti koji su se javili žalili su se na povraćanje.

Izvor: Nova
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE