Connect with us

Amerika

POSLEDICE SMEŠTAJA U GARAŽI: Najmanje 200 pripadnika Nacionalne garde pozitivno na Kovid 19!

Published

on

Između sto pedeset i dve stotine pripadnika Nacionalne garde, koji su prethodnih dana bili raspoređeni širom prestonice Sjedinjenih Država – Vašingtona kao obezbeđenje inauguralne ceremonije predsednika Džozefa Bajdena, pozitivno je na koronavirus, izjavio je agenciji Rojters američki zvaničnik koji je insistirao da mu se ne otkriva identitet.

Prema rečima anonimnog zvaničnika broj pozitivnih na koronavirus mogao bi u narednim danima biti veći – ali predstavljaće samo manji broj od ukupno 25.000 pripadnika Nacionalne garde koji su prethodnih dana bili raspoređeni u američkoj prestonici.

Nacionalna garda objavila je da se neće uključivati u diskusiju o slučajevima koronavirusa, napomenuvši da su njeni pripadnici primenjivali uputsva Centara za kontrolu bolesti i zaraze (CDC), mereći telesnu temperaturu kada su napuštali matične države i gradove.

Takođe, ukazano je i da su popunjavali upitnike o svom zdravstvenom stanju.

Saopšteno je i da su u toku pripreme o raspuštanju Nacionalne garde u Vašingtonu – i da se, u skladu sa tim, očekuje da će njih najmanje 15.000 napustiti grad u narednih desetak dana. Planirano je da njih oko 7.000 ostane u Vašingtonu do kraja januara, dok će njih najmanje 5.000 biti opozvano u drugoj polovini marta.

U Vašingtonu su uoči predsedničke inauguracije pooštrene mere bezbednosti, zbog nasilnog upada demonstranata u Kapitol, tokom protesta koji je u prestonici održan početkom januara.

Nakon predsedničke inauguracije predsednika Džoa Bajdena, američki POLITICO objavio je izveštaj o pripadnicima Nacionalne garde koji su bili primorani da spavaju zbijeni u katastrofalnim uslovima garaže pored Kapitola o čemu možete pročitati više u tekstu ispod.

Izvor: Glas Amerike
Foto: Printscreen Twitter @AndrewDesiderio

Advertisement