Chicago
43°
Sunny
6:45 am7:07 pm CDT
Feels like: 34°F
Wind: 16mph W
Humidity: 48%
Pressure: 29.77"Hg
UV index: 0
SunMonTue
39/34°F
39/30°F
45/32°F

Published 11 months ago

By admin

POSEJDON JE RUSKO ORUŽJE SUDNJEG DANA: Zapad strahuje od 500 metara visokog nuklearnog cunamija! (VIDEO)

Ruska vojna industrija godinama je jedna od vodećih i najprogresivnijih u toj branši, a shodno tome u arsenalu Rusije trenutno se nalazi jedno od najmoćnih oružja sveta – Posejdon 2M39.

“Posejdon” je podvodno vozilo razarajuće snage, sa nukleranim pogonom i nuklearnim oružjem, napravljen sa sposobnošću da neotrkiven pređe nekoliko hiljada kilometara pre detonacije nedaleko od neprijateljskih obala, izazivajući radioaktivni cunami.

Ovo oružje je uplašilo Zapad, sasvim je jasno. Za razliku od raketa koje lete vazduhom i gde postoji barem nekakva šansa da ih presretne protivraketna odbrana, protiv “posejdona” nema nikakve odbrane. Takva atomska torpeda, koja mogu da plove velikom brzinom po dubinama okeana, ne može da otkrije radar koji bi to signalizirao svojoj odbrani.

Početak prozivodnje – pretnja ili “zabluda”?

Priča o ovom razarajućem oružju, o kom se i daljee ne zna mnogo, započeta je u septembru 2015. godine. Ruska televizija NTV je “slučajno” objavila stranicu dokumenta na kojem su se nalazili podaci o “okeanskom višenamenskom sistemu”, nazavnom “Status-6”. Otrkivanje informacija dogodilo se prilikom obraćanja ruskog lidera Vladimira Putina, koji je tokom govora kritikiovao planove Sjedinjenih Američkih Državanja o odbramenim raketnim tehnologijama.

Nakon toga su se pojavila brojna nagađanja da li je u pitanju bilo upozorenje ili pogrešna informacija koja bi “neprijateljske” države naterala na razmišljanje. Međutim, CIA pretpostavlja da je “curenje” bilo namerno.

Rusija je, prema podacima američkog Pentagon, prvobitno testiranje “Posejdona” obavila 27. novembra 2016. godine u Arktičkom okeanu.

Posejdon – karakteristike

Pretpostavlja se da je ovo oružje robotska mini-podmornica, napravljena u obliku topreda od titanijuma, sa brzinom od preko 100 kilometara na čas. Maksimalni domet iznosi 10.000 kilometara, što čini izvodljivim interkontinentalno gađanje, i dubine od 1.000 metara.

Duga je 24 metara, sa prečnikom od oko 2 metra, a težine 100 tona.

Jačina “Posejdona”, kako pojedini izvori tvrde, iznosi 2 megatona, što je daleko slabije od najjače ruske proizvedene nuklearke “Car bombe”, izbačene iz vojne upotrebe, čija je snaga iznosila 50 megatona.

Izvor: NPortal
Foto: Printscreen YouTube; Pixabay

YOU MAY LIKE

SRBIN KAMIONDŽIJA PREŽIVEO STRAŠNU NESREĆU U AMERICI: Aleksandru davali samo 10% šansi da preživi, ali on je uspeo, tri ćerke ga čekaju da se vrati kući!
UŽIČANKA SLAVICA POSTALA SVETSKA PUTNICA: Obišla 43 zemlje, a zbog jedne stvari joj je Tajland najveće razaočaranje!
"NE UŽIVAM VIŠE U KOŠARCI, IMAM PUNO PROBLEMA": Luka Dončić neprepoznatljiv, otvorio dušu i iskreno priznao! (VIDEO)
VRHUNAC, PO NAŠKI: Srpska reč za orgazam je nešto najlepše što ćete čuti danas!
SRPKINJA ODUŠEVILA VAŠINGTON: Biljana je otpevala "Ovo je Srbija" tokom NBA meča i opčinila publiku! (VIDEO)
SRPSKO KOLO VODILO JOKIĆA DO POBEDE: Na tribinama u Vašingtonu srpske zastave, na terenu deca u nošnjama (VIDEO)
USTAŠAMA U INAT: Hrvatska poslanica pocepala „srpsko stablo“ i postala heroj dana!
SRPSKA PREMIJERA KOJA JE OBORILA ČIKAGO S NOGU: Priča o ljubavi obično udavi, a ova nas je oduševila! Pogledajte zašto... (FOTO+VIDEO)