Connect with us

Srbija

MISIJA HALIJARD NA VELIKOM PLATNU: Traži se 1000 statista za film o junaštvu Srba u Drugom svetskom ratu!

Published

on

O najvećoj operaciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu u Pranjanima uveliko se snima film u režiji Radoša Bajića, pa će se sa herojskim delima junaka sa Suvobora sada upoznati ljubitelji sedme umetnosti. U snimanju učestvuje preko 120 glumaca, od kojih je njih oko 40 iz Amerike i Engleske. Sada se za potrebe snimanja koje se obavlja u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca traži veliki broj statista.

“Od 5. do 8. maja u terminu od 11 do 17 časova, održaće se veliki kasting za TV projekat “Heroji Halijarda – Vazdušni most”. Snimanje će biti od 2. juna do 19. jula 2022. Кasting se obavlja za epizodne uloge, kao i za statiste sa zadatkom je potrebno 50 dece uzrasta do 15 godina i 800-1000 muškaraca i žena dobi od 15 do 80 godina starosti”, poručuju organizatori snimanja.

Pored igranog filma Heroji Halijarda, u pripremi je i tv serija Vazdušni most sa istom temom, a reč je o projektu na kome će biti angažovani i strani glumci.

“Mi radimo film Heroji Halijarda i tv seriju Vazdušni most, to je preko 120 glumaca,od čega imamo oko 40 američkih i engleskih glumaca. To je svakako jedan veliki projekat” – kazao je Radoš Bajić za RINU i dodao da ovaj projekat pripada srpskoj kulturi, srpskoj istoriji i svemu onome čime srpski narod treba da se ponosi.

“Projekat smo spremali tri godine, snimamo ga dve, a na proleće 2023. imaćemo svečanu premijeru, ja se nadam ovde, a onda dalje”, dodao je Bajić.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: RINA
Foto: RINA

Advertisement