Chicago
64°
Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 82%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 years ago

By admin

PORODICA I MIR KAO SMISAO ŽIVOTA: Zvezda američke odbojkaške reprezentacije napustila sve i skućila se na Tari sa mužem i 3 dece!

Tereza i Boris, sa svojom decom, sreću su pronašli na Tari koja ih je prigrlila i pružila im sve ono za čime su tragali. Pronašli su mir, radost i smisao života. Prišli su prirodi i osetili sebe, život i njegov smisao. Tereza je Amerikanka, Boris Srbin poreklom iz Slavonije. Upoznali su se u Švajcarskoj, živeli u Belgiji pa u Beogradu a od 2015. su na Tari gde su kasnije sagradili svoj dom i osnovali domaćinstvo. Priču o njihovom životu mnogi ne razumeju, ali oni koji ih upoznaju, ne samo da će je shvatiti već će se duboko i zamisliti. Porodica Šimurina na Tari živi bajku.

Amerikanka Tereza Kraford živi u Mitrovcu na Tari sa suprugom Borisom i troje dece. Ona je 8 godina bila zvezda američke odbojkaške reprezentacije i članica odbojkaških timova u još 7 zemalja.

Pre nekoliko godina je rešila da napusti karijeru i započne novi život sa porodicom na planini.

Tereza i Boris, koga je upoznala u Švajcarskoj, dok je radio u njenom timu kao kondicioni trener, došli su na Taru pre dve godine, gde su realizovali specifičan koncept “povlačenje u prirodu”. Oni danas u svojoj kući primaju sve one koji žele da se povuku u mir i prepoznaju svoje želje i mogućnosti za neku promenu, ugledajući se upravo na Terezino iskustvo.

A razloga za život u selu na planini je mnogo. Tu deca nesmetano ispoljavaju svoju energiju.

Sinovi Ranko i Džekson imaju tek po neku igračku, jer ih sami prave dok se igraju u dvorištu na samom obodu šume ili u šetnji na poljani.

Prednosti života na Tari ima mnogo, ali je svakako jedna od najvažnijih što Tereza koristi hranu iz prirode. Kada je vreme za ručak, odlazi u šumu da nabere koprivu.

U kući u kojoj žive imaju sve potrebne uslove za život. Vodu, struju, internet i telefon, a kako objašnjava Boris, svaki dan na Tari je sličan drugom.

Izvor: Kurir Foto: Facebook @Madrina photo

YOU MAY LIKE