Chicago
64°
Cloudy
6:45 am6:36 pm CDT
Feels like: 64°F
Wind: 2mph NNE
Humidity: 82%
Pressure: 30.07"Hg
UV index: 0
SatSunMon
77/61°F
77/63°F
77/63°F

Published 2 years ago

By Antonije Kovačević

NIKOLA KOJO I BJELA KAO RUSKI OKUPATORI: Scena iz “Lepih sela” u antiruskoj kampanji! (VIDEO)

Proteklih dana pisali smo o propagandnom ratu koji se vodi uporedo sa onim pravim u Ukrajini. Videli smo kako su mediji koristili prošlogodišnje fotografije ukrajinskog predsednika Zelenskog da prikažu kako se trenutno nalazi nu rovovima na bojnom polju, zatim kako je fotografija sa snimanja jednog igranog filma iskorištena da prikaže “patnje ukrajinskog naroda. Ali sada su stvari zaisza otišle predaleko…

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija iz filma “Lepa sela lepo gore” Srđana Dragojevića u kojoj se vide glumci Nikola Kojo i Dragan Bjelogrlić. U pozadini je scenografija zapaljenih kuća koja je trebala da dočara ratni ambijent u Bosni 1990-tih, a ukrajinskim propagandistima je poslužila da njome prikažu ruske okupatorske vojnike koji pale ukrajinska sela i ispijaju pivo (inače, Valjevsko).

POROBLJAVAJU UKRAJINU UZ VALJEVSKO PIVO: Bjela i Koja u “Lepim selima”

“Ruski okupacioni vojnici piju pino nakon paljenja sela. Evropska civilizacija nestaje u plamenu”, napisano je u objavi, praćeno haštagovima #StopPutin, #StopRussia, #StandingWithUkraine i #PutinHitler.

Ovaj post objavljen je prvo na Twitter profilu Ukrainehouse (@TheUkrainehouse) i odmah izazvao veliki broj reakcija u kojima su ljudi osuđivali uništavanje Ukrajine od strane ruskih trupa i osuđivali njenog predsednika Putina.

Nakon što je nekoliko srpskih pratilaca na Twitteru uz duhovite komentare skrenulo pažnju Ukrajincima da je njihova objava lažna, ona je nestala sa profila.

Šta reći, osim da je rat situacija u kojoj na površinu izlazi sva prljavština civilizacije i najgore ljudske osobine.

Čekamo sledeći propagandni gaf, bilo sa ukrajinske, bilo sa ruske strane, da bi Vas o tome informisali.

Pratite Serbian Times!

Tekst: A.Kovačević Foto: Lepa sela lepo gore

YOU MAY LIKE