Chicago, IL
39°
Sunny
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 8mph NW
Humidity: 73%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 0
9 am10 am11 am12 pm1 pm
41°F
43°F
45°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 52°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 12 months ago

By Serbian Times

PONOSNA NA SVOJE POREKLO: Poznata holivudska glumica ne propušta priliku da pomene Srbiju, ajvar i srpski jezik! (FOTO)

Holivudska zvezda srpskog porekla Stana Katić koja je rođena u Hamiltonu u Kanadi 26. aprila 1978. godine, a veoma je poznato ime u Holivudu.

Popularna Kejt Beket iz serije “Kasl” studirala je najpre na Univerzitetu u Torontu, a zatim u Gudmanovoj školi drame u Čikagu, a onda i u glumačkoj školi “Beverli Hils plejhaus”.

Tokom svog glumačkog školovanja, Stana je postigla vrhunske rezultate i svu si bili oduševljeni njenim talentom za glumu. Stana je poliglota i govori čak četiri engleski, srpski, italijanski i francuski jezik.

Pored pomenute hit serije igrala je i u “Urgentnom centru”, “Herojima”, “Prljavoj znački”. Glumica se 2015. udala za Krisa Brkljača, koji je odrastao u Australiji, a koji je poreklom iz Like, a krajem 2021. godine postali su roditelji. Venčanje je organizovano u Dalmaciji.

Stana je zvezda u Holivudu, a s vremena na vreme poseti naš region i svima jasno pokaže koliko joj prija boravak na ovim prostorima.

Stana u u Beogradu ima rođake, kao i članove uže porodice. U Beogradu živi Stanin brat Marko i upravo zbog toga ona veoma često dolazi u Beograd i posećuje ga. Pored Marka, ona ima još tri brata i jednu sestru. Stana Katić izuzetno voli srpsku kuhinju i srpske specijalitete, a često ističe kako je ajvar njeno omiljeno jelo.

Stana Katić je nekoliko puta posetila našu zemlju pre pandemije. Poslednji put je viđena 2018. godine na koncertu Filharmonije u srpskoj prestonici, a potom i 2019. u Drvengradu kao predsednica žirija festivala „Kustendorf“.

O srpskoj prestonici je uvek govorila u superlativu, a poslednji put kada ga je posetila rekla je da je podseća na Berlin.

-Posetila sam kako vašu prestonicu, tako i Zagreb, Split i neke delove Crne Gore. Bila sam iznenađena koliko je Beograd u procesu menjanja nabolje. Neverovatni restorani, odlični hoteli i mislim da je on sada ono što je bio Berlin pre deset godina. Takođe, mislim da je Evropa veoma svesna šta je Beograd danas, čak ga zovu “party town”- oduševljeno priča Stana Katić i dodaje da je njeno poznavanje srpskog jezika skromno.

-Razumem srpski i pričam ga sasvim solidno, ali intervjue više volim da radim na engleskom da ne bi došlo do nekog nesporazuma, jer je ovo ipak jezik na kojem radim. Ali ako bismo otišle na kafu, sigurna sam da bismo pričale neki miks srpskog i engleskog jezika i da bismo se savršeno razumele- rekla je glumica kroz smeh.

PROČITAJTE VIŠE:

Pre deset godina, u jednoj emisije je gostovala i Stana, pa je tom prilikom govorila o Jugoslaviji, ali i učila voditelja srpski jezik, međutim, najviralniji video je bio onaj na kom je učila Amerikance srpskim psovkama.

Glumica je jednom prilikom progovorila i o svojim korenima i o tome zašto su njeni roditelji emigrirali iz Jugoslavije.

“Moji roditelji su imigranti koji su iz Jugoslavije, preko Kanade, stigli do Amerike. Otišli su iz tadašnje Jugoslavije kao tinejdžeri i stvorili život teško radeći za šestoro dece. Moji roditelji su izvanredni ljudi jer su bili spremni da odu u zemlju čiji jezik ne znaju i nemaju nikog svog pored sebe. Mislim da su bili zaista hrabri”, otkrila je Stana i dodala kako je njenim roditeljima na prvom mestu bilo školovanje dece.

Baš kao što je i opisuju, neposredna, direktna i nasmejana, glumica je istakla kako sebe nikada ne doživljava kao slavnu ličnost.

-Sebe ne doživljavam kao slavnu ličnost. Doživljavam se kao osobu koja je vrlo zainteresovana za život, koja voli da radi s kreativnim i inspirativnim ljudima. Većinom sam ona osoba koja stoji sa strane i posmatra – zaključila je ona.

POVEZANE TEME:

CELA PLANETA BI DA SE SLIKA SA NJOM: Ko je prelepa Srpkinja na listi najzgodnijih žena sveta! (FOTO)

AMERIČKA GLUMICA PRIZNALA: Deci pevam na srpskom jeziku, srpske psovke imaju snagu i dubinu! (VIDEO)

ŽIVOT KAO IZ FILMA: Ispovest Srpkinje koja je radila za FBI i za Ilona Maska!

Izvor: Zadovoljna
Foto: Printscreen Instagram @drstanakatic

YOU MAY LIKE