Connect with us

sport

PONOS GRADA UŽICA: Olivera i Nebojša najbolji sportisti u 2021, zasluženo okićeni zlatom!

Published

on

U organizaciji Sportskog saveza Užica i grada Užica dodeljena su po 37. put priznanja najboljim sportistima i ekipama. Sportista 2021. godine je reprezentativka i članica AК “Mladost” Olivera Jevtić. Ovu titulu zalužila je trijumfom na Prvenstvu Srbije u krosu i trci na 5 000 metara i na Beogradskom maratonu.

Osvajenjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u bacanju kugle i diska paraatletičar Nebojša Đurić zaslužio je titulu najboljeg sportiste grada Užica u kategoriji najbolji sportista sa invaliditetom.

Specijalna priznanja pripala su kik boks šampionu sveta, Nikoli Filipoviću, paraatletskim trenerima Milošu Zariću i Nikoli Radovanoviću, pomoćnom treneru fudbalske reprezentacije Srbije, Nebojši Stamenkoviću, odbojkaškoj reprezentativki Slađani Mirković, karatistkinji Кristini Grujičić, Čedomiru Čoliću iz Gimnastičkog kluba Sevojno i FК Jedinstvo Putevi.

Za najuspešniji kolektiv proglašen je КК Sloboda, čiji trener juniora Branko Кnežević, je sportski stručnjak godine.

U mlađim kategorijama nagrađeni su: juniorska prvakinja Srbije u karateu Lidija Trmčić , košarkaš “Slobode” Pavle Bačko, Olga Stojanović iz SК “Aleksa Dejović” i karatista Pavle Ristović.

Jelena Savićević profesorka fizičkog vaspitanja u „OŠ Dušan Jerković“ dobila je priznanje za nastavno-vaspitni rad, dok je za za društveno sportski rad nagrađen Žarko Vukotić iz FК Sevojno. Priznanje za stručni rad u drugim oblastima pripalo je direktoru JP “Veliki park”, Branku Bogićeviću.

Izvor: Rina Foto: Rina

Advertisement