Connect with us

Srbija

NA KOPAONIKU DANIMA NEMA VODE: Turisti ogorčeni, ne možemo ni da se okupamo!

Published

on

Na Kopaoniku danima nema vode, požalili su se čitaoci koji novogodišnje praznike provode na ovoj planini. Prema njihovim navodima, „očekuje se da će problem potrajati do posle Božića, jer su zbog temperature u plusu ‘zamućeni’ bunari iz kojih JKP Raška crpi vodu“.

Pored visokih temperatura za ovo doba godine, problem je, kako kažu, i prekomerna gradnja objekata kojom je ovaj turistički biser Srbije uništen, a zbog kojih infrastruktura ne može da izdrži.

Na Kopaoniku su popunjeni svi kapaciteti i na toj planini, prema podacima Turističke organizacije Srbije, trenutno boravi oko 23.000 turista, među kojima ima dosta porodica sa malom decom.

“Ljudi su besni. Zamislite da ste došli negde sa malom decom i nemate uslova za osnovnu higijenu”, komentarisali su ljutiti gosti.

Da je na Kopaoniku otežano snabdevanje vodom prenosi i portal InfoCOP.

“Zbog naglog otapanja snega, voda koja se zahvata sa Kaznovskog i Draganskog potoka izuzetno je teška za preradu. Iz JKP „Raška“ smo dobili informaciju da se čini sve da se preradi i ispumpa što više čiste vode u sistem. Kako bi se voda obezbedila za najviše zone, na par sati je isključen dotok najnižim delovima Kopaonika“, navodi se na sajtu InfoCOP-a.

Potpuna stabilizacija se očekuje tek kada temperatura bude neprestano u minusu.

Izvor: Direktno Foto: Printscreen Instagram @kopaonik.uživo

Advertisement