Chicago, IL
39°
Clear
6:34 am5:32 pm CST
Feels like: 34°F
Wind: 10mph NW
Humidity: 72%
Pressure: 29.73"Hg
UV index: 0
8 am9 am10 am11 am12 pm
39°F
41°F
43°F
45°F
45°F
SatSunMonTueWed
36°F / 32°F
55°F / 36°F
61°F / 50°F
64°F / 28°F
37°F / 27°F

Published 2 years ago

By admin

POLICIJA TEKSASA PRIZNALA: Spora reakcija i čekanje olakšali ubistvo 19 dece!

Pukovnik Stiven Mekkrou iz Odeljenja za javnu bezbednost Teksasa priznao je da je napravljena greška prilikom procene situacije u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu u kojoj je 18-godišnji napadač ubio 19 dece i dvoje odraslih. Prema listingu poziva upućenih policiji, vidi se da je prvi poziv u pomoć stigao pre nego što je napadač ušao u školu, a da je policiji trebalo više od sat vremena da uđe u učionicu u kojoj se nalazio i upuca ga.

Pukovnik Mekkrou je tokom konferencije za medije u petak posebno kritikovao vreme koje je bilo potrebno da se napadač savlada.

Umesto da odmah provale u učionicu i pokušaju da savladaju napadača, policajci koji su predvodili operaciju odlučili su se da pokušaju da nabave ključeve od domara i sačekaju da stigne taktički tim sa opremom neophodnom za provaljivanje vrata.

“Sa pozicije na kojoj sada stojim, naravno da to nije bila ispravna odluka. Bila je to pogrešna odluka. Za to nema opravdanja. Ali, opet, nisam bio tamo“, rekao je Mekkrou.

On je kazao da veruje da je upad trebalo izvršiti što je pre moguće i da se pravila menjaju u situaciji kada je napadač aktivan.

Prema listingu koji je objavilo Odeljenje za javnu bezbednost, prvi telefonski poziv policiji upućen je u 11.30 dok je napadač još bio van objekta i nalazio se napolju sa oružjem u rukama. Bezbednosne kamere su pokazale da je minut kasnije napadač počeo da puca po školskom parkingu, a tada je u njegovoj blizini prošao policijski auto ali napadač u tom trenutku nije uočen jer su ga zakljanjala druga kola.

Pucnjava u samoj školi počela je u 11.33. Dva minuta kasnije na licu mesta je ukupno sedam policajaca. Trojica ulaze u školu, a za njima još trojica i jdan šerif. U 12.03 u školskom hodniku se nalazi 19 policajaca dok napadač puca u učionici. Do 12.50 kada je taktički tim upao u učionicu i ubio napadača đaci su više od 10 puta pozvali policiju i govorili šta napadač radi i koliko dece je upucano.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: N1
Foto: Pixabay

YOU MAY LIKE