Chicago, IL
52°
Partly Cloudy
6:36 am5:31 pm CST
Feels like: 46°F
Wind: 10mph N
Humidity: 53%
Pressure: 29.74"Hg
UV index: 3
1 pm2 pm3 pm4 pm5 pm
52°F
52°F
50°F
48°F
48°F
FriSatSunMonTue
45°F / 25°F
37°F / 32°F
55°F / 37°F
59°F / 50°F
63°F / 46°F

Published 1 year ago

By Serbian Times

POLICIJA NA DEPONIJI PRONAŠLA TRAGOVE: Sve više dokaza protiv muža nestale Ane Volš! (VIDEO)

Detektivi koji pretražuju lokalnu deponiju u Pibodiju, pronašli su nove dokaze u vezi sa nestankon Beograđanke Ane Volš, kojoj se gubi svaki trag u novogodišnjoj noći.

Na snimku koji su objavili lokalni mediji vidi se kako istražitelji u zaštitnim odelima i policajci sa psima tragačima pretražuju deponiju Njuberi u Pibodiju.

Kako navodi lokalni mediji „Boston 25 njuz“, otkriveno je da je Brajan Volš kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara pre nego što je Anin nestanak prijavljen. Zbog toga su istražitelji svoju pažnju usmerili na kontejner za smeće na Vinin skveru na adresi Paradise Road 330. Izvori ovog medija navode da su taj kontejner komunalne službe odvukle do stanice za transfer smeća u Pibodiju. Državna i lokalna policija su satima koji su usledili pretraživali sadržaj tog kontejnera.

U podrumu nađen krvavi nož

Policija je u nedelju uveče saopštila da je Anin suprug Brajan uhapšen zbog obmanjivanja policije tokom istrage.

Na jučerašnjem saslušanju Brajana Volša, supruge nestale Ane Volš, majke troje dece rodom iz Beograda, sud je saopštio da je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož. On je uhapšen i optužen za obmanjivanje policijskih službenika tokom istrage.

Policija je proširila potragu za Anom Volš, osim kuće u kojoj su živeli, policajci pretražuju i kuće Brajanove rodbine, kao i kontejnere u blizini te kuće. Takođe je u toku potraga za eventualnim dokazima na boližnjoj deponiji.

Tužilac Lin Beland je dovela u sumnje izjave Brajana Volša policiji o njegovom kretanju nakon nestanka Ane Volš kojoj se gubi svaki trag 1. januara.

On je rekao da je poslednji put video Anu u svom domu u Kohasetu rano ujutru 1. januara kada je uzela vozilo Uber ili Lift do aerodroma kako bi odletela za Vašington gde radi. Takođe je rekao da je 1. januara otišao u prodavnicu, udaljenu 55 kilometara vožnje od Кohaseta, a sledećeg dana odveo svoje dete po sladoled.

Međutim, policijska istraga otkrila je da nije bilo vožnje Uberom ili Liftom na Novu godinu i da Ana Volš nije stigla na let ili u Vašington, a njen mobilni telefon je lociran u njenoj kući kasnije tokom dana, rekla je Beland.

Istražitelji su pregledali i sigurnosne kamere sa prodavnice gde je Volš navodno otišao u istom periodu i nisu ga primetili, navodi se u sudskim spisima.

Utvrđeno je, međutim, da je 2. januara kupio sredstava za čišćenje, krpe, kantu i cirade u vrednosti od 450 dolara.

Policija je dobila nalog za pretres i pronašla krv i oštećen krvav nož u podrumu kuće.

PRATITE NAS I NA FEJSBUKU:

Izjave Brajana Volša dovele istražitelje u zabludu

„Ove različite izjave doprinele su kašnjenju u istrazi do te mere da je Brajan, kako se sumnja, u navedenom vremenskom okviru kada je davao različite izjave, imao vremena da očisti ili ukloni dokaze“, rekla je tužiteljka Lin Beland.

Volš je inače na uslovnoj slobodi zbog odvojenog federalnog slučaja prevare i zato je dužan da zatraži dozvolu za napuštanje svog doma uz navođenje određenog vremena, lokacije i razloga. Njegov odlazak u prodavnicu gde je nosio masku i rukavice i platio gotovinom, poklapa se sa vremenom kada mu je dozvoljeno da pokupi decu iz škole, koja nije bila otvorena tog dana,navodi se u sudskim spisima.

„Namerni i direktni odgovori na pitanja o njegovom boravištu u nedelju 1. januara 2023. i ponedeljak, 2. januara 2023. godine, bili su jasan pokušaj da se istražitelji dovedu u zabludu i odugovlači istraga“, navodi se dokumentu.

„Činjenica da mu je postavljeno konkretno pitanje i da je on dao neistinit odgovor koji je odveo istražitelje van područja izazvala je jasno odlaganje u potrazi za nestalom osobom, Anom Volš“, rekla je tužiteljka.

Brajanu Volšu određena je kaucija od pola miliona dolara. On se izjasnio da nije kriv.

POVEZANE TEME:

OGLASILA SE MAJKA ANE VOLŠ NAKON SAZNANJA DA JE PRONAĐEN KRVAVI NOŽ: “Lele meni… Nadam se samo da je živa, pa makar i povređena!”

UNUKA SRPSKOG HEROJA: Predak Ane koja je nestala u SAD bio je moćan general!

PROCURIO SNIMAK HAPŠENJA: Suprug nestale Ane Volš sa lisicama priveden u stanicu! (VIDEO)

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen Facebook

YOU MAY LIKE