Connect with us

sport

POKLOPILA MILICU DABOVIĆ: Crnkinja iz SAD odvela Srbiju na Evropsko prvenstvo u košarci!

Published

on

Jedna od najčitanijih tema poslednjih dana u srpskim medijima jeste reakcija Milice Dabović na odluku selektorke srpske košarkaške reprezantacije da u naš tim uključi Amerikanku Ivon Anderson.

Dabovićeva je, kao bivši kapiten reprezentacije i jedna od najuspešnijih domaćih košarkašica, osudila ovakav izbor, a zbog onoga što je rekla, veći deo javnosti i medija je njenu izjavu okarakterisao kao rasističku.

“Alo, pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to još crnkinju i to još na pleju pored žive Ane Dabović za mene je van svake pameti. Selektorko, dokle ćeš se još sprdati sa ljudima? Možda sam ja luda, ali ne prihvatam”, napisala je Dabovićeva na Tviteru.

Samo dan nakon ovog tvita, Andersonova je donela Srbiji pobedu protiv Turske i time osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Nakon dva produžetka, vrlo napete i neizvesne situacije, Andersonova je opravdala poverenje selektora i prelomila meč u ključnom trenutku. Nakon što je “ukrala” loptu, te zadala četiri poena u nizu, turske košarkašice više nisu imale šansi.

Srbija je pobedila zahvaljujući “Amerikanki, pa još i crnkinji”!

Izvor: Luftika
Foto: Printscreen YouTube / kosarka srbija

Advertisement