Published 1 month ago

By Serbian Times

POKLEKNUO POD PRITISKOM: Bivši Trampov advokat Rudi Đulijani se predao zatvoru u Džordžiji!

Rudolf Đulijani, koji je bio lični advokat Donalda Trampa, predao se u zatvoru u Džordžiji, po optužbi da je sa bivšim predsednikom i još 17 osoba nelegalno pokušavao da promeni rezultate izbora 2020. u toj američkoj državi, prenosi RTS.

Đuliijaniju je naloženo da plati kauciju od 150.000 dolara i da ne zastrašuje druge optužene ili svedoke u slučaju, navodi se u sudskim dokumentima. Sedmoro iz optužnice protiv Trampa koju je podnela tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis, već su se predali u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, navodi se u dokumentima okruga.

Pre polaska, Đulijani je u Njujorku negirao navode iz optužnice i branio Trampa.

“Idem u Džordžiju i jako se dobro osećam, pošto znam da branim prava svih Amerikanaca. Ja govorim istinu, oni lažu”, rekao je Đulijani, nekadašnji federalni tužilac i bivši gradonačelnik Njujorka.

PROČITAJTE VIŠE:

Tramp, koji vodi u trci za predsedničku nominaciju republikanaca 2024. godine, naveo je da će se predati u u četvrtak, kako bi se suočio sa optužbama. Ostalih 11 optuženih čija se imena navode u optužnici iz Džordžije imaju vremena da se predaju do petka.

Tramp je za optužnicu rekao da je politički motivisana i nastavio da tvrdi da su izbori 2020. pokradeni i da je bilo krađe glasova kako bi pobedio Džozef Bajden.

Optužnica iz Džordžije tereti Đulijanija da je davao mnoge neistinite izjave o krađi na izborima, i to zvaničnicima u drugim saveznim državama, kao što su Arizona i Pensilvanija, u pokušaju da ih ubedi da odobre da se zamene elektori u zvaničnoj verifikaciji izbornih rezultata, kako bi Tramp ostao na vlasti.

U utorak su se predali Trampov bivši advokat Džon Istman i republikanski kontrolor izbora Skot Hol. Još dvoje optuženih, bivši lideri Republikanske partije u Džordžiji Kejti Latam i Dejvid Šafer su se predali tokom protekle noći.

POVEZANE TEME:

“IDEM U DŽORDŽIJU DA ME UHAPSE”: Donaldu Trampu određena kaucija od 200.000 dolara!

BRIKS JAČA GLOBALNU POZICIJU: Šest zemalja pozvano da se priključi, među njima dva velika rivala!

“KREĆEMO, OČEKUJTE NAS”: Vagnerovci besni zbog smrti Prigožina, zapretili Kremlju novom pobunom!

Izvor: RTS
Foto: Fulton county sheriff’s office

YOU MAY LIKE