Connect with us

Srbija

“MURAL ZA MVP-A”: Nikola Jokić osvanuo i u Beloj Crkvi!

Published

on

Fantastični srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je još jedan mural posle onog čuvenog u njegovom rodnom gradu Somboru. Sada se i Bela Crkva poklonila majstoru košarke.

As Denvera ne prestaje da oduševljava maestralnim partijama u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti – NBA ligi, a još fascinantniji je način na koji ostaje čvrsto na zemlji.

Zato i ne čudi što je dobio još jedan mural u njegovoj Srbiji. Meštani Bele Crkve oslikali su „mural za MVP-a“, posvećen Nikoli Jokiću.

Mural je oslikao Milan S. Milosavljević, poznat je i kao Deroks, jer je pod tim pseudonimom uradio brojne murale, koje je oslikao na fasadama kuća i zgrada u svom kraju na Lekinom brdu. 

Primera radi, na uglu Ulice Grčića Milenka i Južnog Bulevara već četiri godine stoje Deroksovi murali čuvenih trenera Dušana Dude Ivkovića i Radomira Antića.

„Teško je čoveku da ne bude inspirisan Nikolinim nivoom igre", jasan je Tim Koneli!

Posted by Serbian Times on Monday, March 29, 2021

Podsetimo, u Somboru već sedam godina zidove Osnovne škole „Dositej Obradović“ koju je pohađao centar Denver Nagetsa, krasi oslikani Nikola Jokić. Pomenuti mural delo je Andreja Josifovskog, ljubiteljima ulične umetnosti, poznatiji kao Pijanista.

Sada je „somborsko čudo“ dobilo dostojnu konkurenciju iz Bele Crkve, koja kao i cela Srbija svim silama navijama da košarkaški genije iz Sombora ponese MVP titulu ove sezone u kojoj zaista blista.

Izvor: Sputnik Foto: Instagram / @deroks22

Advertisement