Connect with us

Balkan

POČINJE SNIMANJE ‘ZLATNOG REZA 42’: Miki Manojlović zvezda novog filma Lordana Zafranovića!

Published

on

Scenario koji je čekao više od tri decenije počinje da se realizuje pod rediteljskom palicom Lordana Zafranovića, koji je početak snimanja filma “Zlatni rez 42” zakazao za 21. avgust.

Kako je od ranije poznato, tekst „Djeca Kozare“ koji je Arsen Diklić napisao još 1986, Zafranović je adaptirao i uveo pojedine nove scene, kako bi što vernije prikazao događaje iz leta 1942.

Već prvog snimajućeg dana, pred kamerama će biti glumački bard Predrag Miki Manojlović, kojem će se u kasnijim radnim etapama pridružiti i Leon Lučev, Džek Dimić i Irfan Mensur. U narednom periodu, biće definisana celokupna glumačka postava koju će činiti glumci iz cele bivše Jugoslavije.

-Ovaj film donosi jednu važnu poruku – da je na ovim našim prostorima moguć suživot. Kako se kaže: ne treba zaboraviti zlo, ali valja nam živeti zajedno. Tu smo gde smo. Bez obzira na sve istorijske trzavice, balkanski narodi moraju naći način da žive u dobru, ne u zlu – izjavio je Zafranović pred početak snimanja.

Autorsku ekipu, predvođenu Zafranovićem, čini više od 60 profesionalaca iz celog regiona, snimanje će imati dva dela i planirano je da traje skoro godinu dana.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU:

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / RTS Program za dijasporu – Zvanični kanal

Advertisement