Connect with us

Dijaspora

POČELA SEZONA ROŠTILJA U ČIKAGU! A zna se ko pravi najbolji na svetu… Leskovčani, naravno!

Published

on

Sezona roštilja u Čikagu je počela a najbolje roštiljdžije, zna se, dolaze iz Leskovca. Restoran “016” svojim gostima od juče nudi sveže ćevape i roštilj meso po recepturi starih leskovačkih majstora, koje možete da pazarite u marketu koji se nalazi u sklopu restorana na Linkoln Skveru, na adresi: 5077 N Lincoln Ave.

I to nije sve. Ako živite u krugu od 5-6 milja od restorana, i “žive” i pečene ćevape možete da naručite i preko jednostavne aplikacije koju imate OVDE.

– Pored standardnog menija u restoranu “016” i našoj sendvičari, odlučili smo da bacimo akcenat na ono u čemu smo najbolji, a to je meso. Ono koje možete kod nas naći je vrhunskog kvaliteta, dolazi sa najboljih farmi u Ilinoisu i Indijani, a mi ga pripremamo po staroj recepturi iz grada iz koga dolazimo, Leskovca, uz naš mali začinski pečat, kaže menadžer restorana Bojan Jovanović, koji sa još jednim zemljakom, još jednim Bojanom, Milićevićem, glavnim kuvarom i vlasnikom, u poslednjih godinu dana svojim specijalitetima vraća osmeh na lica Balkanaca i Amerikanaca u gradu Čikagu (zanimljivu životnu priču dva Bojana možete pročitati OVDE)

– Odnedavno smo u pun pogon stavili i našu sušaru za meso, u kojoj naši gosti mogu na licu mesta da kupe goveđe i svinjske pršute, kobasice, suvi vrat i sve one đakonije koji krase tradicionalno srpsko hladno predjelo, popularno meze.

Takođe možemo da ponudimo i uvek vruć burek iz naše pekare. Ako imate vremena, svratite da ga pojedete kod nas, uz domaće kiselo mleko. Ako ne, naručite da Vam ga ispečemo, biće gotov u roku od pola sata. Ili kupite svež burek, pa ga pecite kod svoje kuće! Ako živite u blizini, u radijusu od 5-6 kilometera, možete i da ga naručite preko naše APLIKACIJE, poručuje menadžer restorana “016”.

Ako ne žurite nigde, svratite do restorana koji je ovih dana ponovo otvorio svoju divnu baštu, u kojoj možete da uživate u proverenim specijalitetima uz koje se svaki put nađe i neki novitet, delo Bojana Milićevića, koji je pre nego što je otvorio “016” pekao zanat u najpoznatijim čikaškim restoranima, a svojevremeno je završio poznatu kuvarsku školu “Le Cordon Bleu”.

O tome da je hrana koju dva Leskovčanina opčinila i Amerikance svedoči i kolumna najpoznatijeg čikaškog restoran-kritičara, Majka Sule (Mike Sula), koji je u listu Chicago Reader, oduševljen njihovim menijem, napisao RECENZIJU koju možete pročitati OVDE. Posle tog teksta mala balkanska tajna više nije bila tajna, a u “016” su počeli da dolaze ljubitelji dobrog zalogaja iz celog grada.

Zadovoljstvo je predstavljati Srbiju, naše običaje, hranu, našu rakiju, ljudima koji su do sada nisu imali nikakvog kontakta sa srpskom kuhinjom i tradicijom. Naš cilj nije samo uspešan biznis već i promocija naše tradicije i našeg naroda! Hvala našoj srpskoj komuni u Čikagu i okolini na podršci. Daćemo sve od sebe da sve nas na najbolji način predstavimo kroz ono što najbolje znamo da radimo, a to je kuvanje, zaključuju dva Bojana iz restorana “016”.

Dobrodošli i prijatno!

Dostavu roštiljskog mesa, ćevapa i drugih specijaliteta restrana “016” možete naručiti OVDE, a mesto u restoranu i pick up možete rezervisati na telefon 773-271-7006.

Tekst: A.K. Foto: Restoran “016”

Advertisement