Connect with us

Dijaspora

“GROBARSKI” KAMION KRUŽI AMERIKOM: Njegov vlasnik je ponosni navijač beogradskog Partizana

Published

on

“Za druge se navija, Partizan se voli”, izjavio je jednom prilikom veliki Duško Radović, inače strastveni navijač “crno-belih”. Te njegove reči milo odjekuju u ušima pristalica Partizana, bez obzira da li žive u Beogradu, Berlinu ili, u našem slučaju – u Čikagu.

Danijel Stojanović, inače rodom iz okoline Niša, već deset godina nije u prilici da uživo prati utakmice voljenog kluba, pa je odlučio da svoju ljubav iskaže tako što je svog ljubimca, kamion marke “Volvo”, brendirao imenom popularne navijačke grupe kojoj pripada – GROBAR!

DA SE ZNA ČIJI JE: I Amerikance zanima šta je to Danijel zalepio na svoj kamion

– Kad već nisam u prilici da budem na Jugu i navijam za Partizan, bar ovo da me podseća na te dane. Verni sam navijač, išao sam na utakmice dok sam bio mlad i dok sam živeo u Srbiji. Putovali smo na gostovanja auto- stopom, švercovali smo se u autobusu, vozu, snalazili se. Sad Partizan pratim uglavnom preko TV, kaže Danijel.

U Ameriku je došao 2011, a u kabinu kamiona seo 2013.godine. Ideju da ukrasi kamion grobarskim bojama i imenom dobio je, kako iskreno priznaje, od jednog Srbina iz Čikaga, inače navijača večitog rivala, Crvene Zvezde…

KAD VEĆ NE MOŽE UŽIVO: Danijel Stojanović na svoj način baštini ljubav prema klubu

Jednog dana sam na nekom truck stopu video kamion kompanije “BARI 91” čiji je logo bio u crveno beloj boji i čiji je vlasnik očigledno navijač Zvezde. Svaka čast čoveku, rekao sam u sebi i odlučio da i ja ukrasim svoj kamion, a onda su za mojim primerom krenuli i moji drugovi koji su takođe verni grobari – počeli su da lepe nalepnice, zastave itd, s ponosom ističe naš sagovornik.

– Kolege kamiondžije, Amerikanci i ostali, pitaju me šta mi znači natpis na kamionu, a meni nije teško da im objašnjavam.

INSPIRISAO I DRUGARE: Grobarska flota na američkim drumovima

Dodaje, ništa manje ponosan, kako je svako prevozno sredstvo koje je vozio u Srbiji i Sjedinjenim Američkim Državama redovno imalo neko obeležje “crno-belih”.

Motor, automobil, jedan, pa drugi, na kraju kamioni. Registracija na svakom vozilu koje posedujem je uvek ista – Grobar! Čak i auto koji sam iz Anmerike prebacio u Srbiju… Sve je u znaku partizana, a sada je u pripremi veliki grb Partizana koji ce krasiti prikolicu moga kamiona, dimenzija 2×2 metra, zaključuje Danijel Stojanović, kamiondžija crno-belog srca.

USKORO U SERBIAN TIMESU: Priča sa navijačem Crvene Zvezde koji je Danijela inspirisao da svoj kamion ukrasi grobarskim simbolima…

Piše: Antonije Kovačević Foto: Privatna arhiva/Danijel Stojanović

Advertisement